Mikro kogeneracioni modul - struja i toplota za kuću

Kompaktne razmere i kombinacija sa osvedočenom tehnikom omogućavaju primenu kogeneracionog modula (KWK) i u modernizaciji jednoporodičnih i dvoporodičnih kuća.

Mikro KWK uređaj Vitotwin 300-W pokriva toplotne potrebe zgrade i idealan je za osnovno pokrivanje potrebe za strujom. U kompaktnom kućištu zidnog uređaja ujedinjeni Stirling motor i kondenzacioni uređaj na gas čine kotao maksimalne snage.


Komforno grejanje i upotreba sopstvene struje

Mikro-KWK Vitotwin 300-W je kod modernizacije prava alternativa konvencionalnim grejnim sistemima. Naspram zastarelog konvencionalnog kotla na gas ne proizvodi se samo toplota već i struja za sopstvene potrebe, što znatno povećava ukupni stepen korisnosti instalacije. Neiskorišćena struja skladišti se u mrežu distributera. Zahvaljujući integrisanom kondenzacionom kotlu na gas Vitodens 200-W Mikro-KWK je nezavisni proizvođač toplote. Kod povećane potrebe za gasom kondenzacioni modul na gas preuzima nedostajeću snagu.

Mikro kogeneracioni modul - struja i toplota za kuću

Mikro kogeneracioni modul štedi novac – i pri tom još nešto i zarađuje

Upotrebom toplote izlaznih gasova prilikom proizvodnje struje možete da uštedite do 20 procenata primarne energije. Sa Mikro-KWK dajete značajan doprinos zaštiti klime zbog drastično smanjene emisije CO2. Za to dobijate pomoć od države i opštine. Osim toga, za iskorišćeni gas za proizvodnju struje dobijate povrat poreza za energiju.