Viessmann na 2. međunarodnom stručnom skupu energijA+

Dana 22.09.2016 i 23.09.2016. u kongresnoj sali Hotela “Avala Resort & Villas” u Budvi  održan je 2. Međunarodni stručni skup iz oblasti grijanja, hlađenja i klimatizacije “energijA+” u organizaciji Strukovne komore mašinskih inženjera Inženjerske komore Crne Gore.  

Učešće na skupu u toku dva dana uzelo je oko 100 učesnika (60 učesnika iz Crne Gore i 40 učesnika iz 8 evropskih država). 

Osnovno opredjeljenje za organizaciju ovog Skupa je unapređenje znanja članova SKMI u cilju napretka inženjerske djelatnosti u Crnoj Gori. Kroz 22 kvalitetna predavanja ovaj cilj je postignut.

S obzirom na veliki broj prisutnih učesnika iz inostranstva Stručni skup je poslužio kao dobra prilika prilika za okupljanje i razmjenu iskustava i mišljenja svih koji su u tehnici klimatizacije, grijanja i hlađenja profesionalno angažovani ili su povezani sa ovom oblašću, kao što su naučni radnici, istraživači, konstruktori, studenti, projektanti, izvođači radova i serviseri, konsultanti i investitori, predstavnici proizvođača i trgovaca opreme, državnih službenika iz oblasti izgradnje objekata i zaštite životne sredine iz Crne Gore.

Na temu novih rešenja i inovacija u tehnici solarnih kolektora, o solarnim kolektorima sa zaštitom od pojave stagnacije, proizvodu koji je u proteklom periodu uzburkao stručnu javnost izuzetno zapaženo predavanje je održao gospodin Bojan Grujički, direktor firme Viessmann d.o.o. Beograd.