Viessmann preuzima firmu "kke" specijalizovanu za rashlađivanje

Nadogradnja kompetencije u oblasti rashladnih sistema za trgovine prehrambenim proizvodima

Viessmann Grupa je preuzela firmu "kke" (Kälte-, Klima- und Energietechnik) specijalizovanu za rashlađivanje. Kupovina je usledila nakon odobrenja stručnih institucija u Nemačkoj i Austriji.

Firma "kke" ima sedište u Kesselsdorf-u kod Drezdena, u njoj radi 230 zaposlenih i ima promet oko 40 miliona evra. Firma je osnovana pre 24 godine od strane g. Lutz Straßburger-a i g. Jens-Uwe König-a, i od početka se bavila projektovanjem i instaliranjem rashladnih sistema (po principu "ključ u ruke") za trgovine prehrambenim proizvodima.

Takođe se bavi servisom i daljinskim nadzorom raznih rashladnih sistema. Oko 1.500 trgovina prehrambenim proizvodima raznih brendova u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj održava servisni centar firme "kke" svih 365 dana u godini, 24 sata dnevno.

Uspešna saradnja je rezultirala kupovinom

Kupovinom firme "kke", Viessmann je napravio dalji korak u pravcu kompletne ponude u oblasti rashladne tehnike – i uskoro će biti uporedivo sa kompletnom ponudom u oblasti grejne tehnike.

Prilikom realizacije više projekata za razne trgovine prehrambenim proizvodima, saradnja između firme "kke" (kao projektantske i instalaterske firme) i Viessmann-a (kao proizvođača uređaja) je tekla bez problema. Zbog kupovine ovog preduzeća Viessmann može ubuduće da odgovori na sve upite jednog projekta u oblasti trgovina prehrambenim proizvodima: od projektovanja, preko isporuke i instaliranja, sve do održavanja i servisa.