Viessmann zvanični partner Jaguaru u Formuli E

Prepoznatljiv Viessmannov logo blještaće sa Jaguarovih formula sa elektromotorom u sezoni 2017/2018! Jedan od vozača upravo ovakvih bolida biće Nelson Pike Junior, sin legendarnog sampiona F1 Nelsona Pikea. Mega atrakcija je i to što se trke Formule E održavaju na gradskim ulicama, odnosno u samom središtu velikih svetskih metropola. 

Zaštitni znak Panasonic Jaguar Racing Team-a u FIA Formuli E Svetskog kupa - trka serije Formule automobila s elektromotorom, biće upravo brend koji je do sada bio poznat po sponzorstvu “belih sportova”. 

Formula E ili formule na struju su neminovna i bliska budućnost auto trka. “Siguran sam da će baš beli “double S” na crnoj podlozi ostaviti snažan utisak u Formuli E. Upravo partnerstvo sa Panasonic Jaguar Racing ukazuje na naš razvoj. Kako? Tako što se u dvoboju Formule E ne sukobljavaju se samo vozači i snaga njihovih automobila. Istovremeno je to trka za efikasnost i najbolji energetski menadžment. Upravo ta područja predstavljaju pokretačku snagu Viessmannovog razvoja", kaže Maximilian Viessmann, član upravnog odbora kompanije.

Početak sezone je u Hong Kongu 2. i 3. decembra 2017. Jaguar Racing I-TYPE 2, koji je nedavno predstavljen, krenuće tada svoje prve trke s prepoznatljivim slovima Viessmann. Nakon daljnjih zaustavljanja u Maroku, Čileu, Meksiku i Brazilu, “FIA Formula E Svetsko prvenstvo” će stići u Evropu u aprilu 2018. godine. Rim, Pariz, Berlin, Cirih a potom i Njujork su sledeće stanice i mesta nadmetanja električnih bolida.