Iz fabrika Swisslion slatkiši izlaze uz pomoć Viessmann tehnike

Proizvođač legendarnog Eurokrema i ostalih slatkih poslastica, kompanija "Swisslion" je u proteklih godinu dana sveobuhvatno energetski modernizovala više svojih proizvodnih centara na području bivše Jugoslavije.  Na svakom od tih projekata, Viessmann je bio isporučilac efikasnih tehnologija i učesnik u kreiranju optimalnih rešenja.

- Swisslion Vršac: nova parna kotlarnica sa kotlom Viessmann Vitomax HS kapaciteta 6t/h, sa kompletnom pratećom opremom: termičkom i hemijskom pripremom vode, mikroprocesorskim vođenjem sistema bez ljudskog nadzora. Ušteda koja se pokazala u prvim mesecima rada u poređenju sa prethodnim stanjem je ca. 25%.

- Swisslion Trebinje: nova parna kotlarnica sa kotlom Viessmann Vitomax HS kapaciteta 3t/h. Kotlarnica je izgrađena za potrebe potpuno novog pogona za proizvodnju konditora.

- Swisslion Takovo, Gornji Milanovac: rešenje za isporuku toplotne energije za potrebe tehnologije i grejanja prostora - 2 gasna generatora toplote Vitomodul KGB, kapaciteta 200 i 300 kW. Kroz ostvarene uštede u računima za gas, ova investicija će se isplatiti za 2,7 godina.

- Swisslion Vršac: grejanje više zasebnih objekata putem 3 gasna generatora toplote Vitomodul KGB kapaciteta po 200 i 300 kW.  Računi za gas su sada niži za više od 30% u poređenju sa prethodnim stanjem.

Ovim investicijama Swisslion je dramatično smanjio svoje troškove za proizvodnju toplotne energije i vodene pare, i osigurao vrhunsku konkurentnost na međunarodnom tržištu u godinama koja dolaze.