Porsche, BMW, Jaguar... iznenađujuća povezanost Viessmann-a sa premijum auto-markama

Svako od nas pamti neki fantastičan osećaj koji je postavio nove standarde i zakucao trenutak u kojem postajemo svesni da od sada više ništa neće biti isto.

Sa vrhunskim auto-markama naše odredište nikad nije mesto, već novi način posmatranja stvari. Porsche, Jaguar i BMW sanjaju stalno o mestima na kojima nikada nismo bili.  Viessmann premijum osećaj utkan je u njihov DNK, i to na više od jednog načina. Evo kako...


Porsche-ovo skriveno srce

Fabrika u Lajpcigu, Nemačka, Porscheov je ponos. Ovo tehnološko čudo od proizvodnog pogona ima svoje skriveno srce koje toplotnom energijom napaja proizvodnju - to su Viessmann-ovi "state-of-the-art" industrijski kotlovi Vitomax 300.

U moćne Porsche-ove četvorotočkaše ugradjuje se tako ... nevidljiva, ali neophodna energija, proizvedena Viessmann tehnologijom.

Više o Vitomax 300
m-Porsche-3.jpg

Porsche

u Nemačkoj

m-Porsche-2.jpg

Viessmann kotlovi

Vitomax 300

m-Porsche-1.jpg

Porsche

u Nemačkoj(Ne)logični ortakluk BMW-a i Viessmann-a

Dva imena su objedinili svoju ekspertizu i tehnologije, i napravili zajedničku firmu. Pod imenom "Digital Energy Solutions" Viessmann i BMW stavljaju šapu na elektromobilnost, grejanje, hlađenje i elektricitet ODJEDNOM, i kreiraju energetske sisteme iz superiorne budućnosti. Ali to je tek vrh ledenog brega. Globalne promene izazvane rastom decentralizacije, u kombinaciji sa intenzivnom digitalizacijom, omogućile su pojavu novih proizvoda i usluga.

BMW je, na primer, pionir u elektromobilnosti, i sa ChargeNow predstavlja najveću uslugu na svetu za pristupanje i korišćenje javne infrastrukture za punjenje. Dodatno, kompanija planira da integriše nove i korišćene viskonaponske baterije za inteligentne akumulatore električne energije.

Sa druge strane, još pre nekoliko decenija Viessmann je definsao samoodrživost kao jednu od svojih osnovnih vrednosti. U tom smislu, kao svojevrsni "projekat-svetionik", središte Viessmann kompanije u Allendorf-u smanjilo je svoju CO2 emisiju za 80%, umanjilo korišćenje fosilnih goriva za 70% i uvećalo korišćenje obnovljivih izvora energije na više od 60%.

Zajednička kompanija Viessmann-a i BMW-a koristi novi IT sistem za upravljanje energetskim sistemima (Smart Energy Backbone) kao temelj njihovog rada. Dve kompanije ovim objedinjavanjem kreiraju super-fleksibilne i integrisane energetske koncepte za male i srednje kompanije budućnosti.

Pogledajte film
m-BMW-1.jpg

Digital Energy Solutions

BMW i Viessmann

Digital Energy Solutions

BMW i Viessmann

Pogledajte i film o tome
m-BMW-2.jpg

Digital Energy Solutions

BMW i ViessmannKako auto trke uče decu budućnosti

Viessmann svojom saradnjom sa Jaguarom u Formuli E, aktivno radi na sledećoj generaciji upravljanja energijom.

Pogledajte film... Obavezno pokazati deci :-)

Pogledajte film
m-Jaguar-3.jpg

Formula E

Jaguar i Viessmann

Kako auto trke uče decu budućnosti

Jaguar i Viessmann u Formuli E

Pogledajte film
m-Jaguar-2.jpg

Formula E

Jaguar i ViessmannSrce kuca tu je

Na Velikoj nagradi Nemačke u Formuli 1, te daleke 1976. godine, legendarni Niki Lauda doživeće težak udes. Zbog višestrukog loma kostiju u trenutku udesa, Lauda nije u stanju da se na vreme izvuče iz zapaljene olupine svog bolida i izbegne strahovite opekotine glave i ruku. Kasnije pada u komu i svima je jasno da je, ako preživi, njegova karijera završena.

Šest nedelja kasnije Lauda se vraća trkanju, a iduće sezone osvaja šampionsku titulu Formule 1.

Bio je to trenutak ponosa - i za one koji ga nisu znali, i za one koji nisu navijali za njega.

Niki Lauda, svetski šampion, 1974. , 1977. i 1984. (i promoter Viessmann-a, 2002.-2012.)

Više o tome
m-Lauda-1.jpg

Niki Lauda

Promoter Viessmann-a (2002.-2012.)

m-Lauda-2.jpg

Niki Lauda

Svetski šampion (1974. + 1977. + 1984.)

m-Lauda-4.jpg

Niki Lauda

Promoter Viessmann-a (2002.-2012.)