Viessmann definiše novi trend tehnike - priključak za Smartphone

Zemni gas je gorivo broj jedan na nemačkom tržištu toplote. Da bi se sačuvale ograničene zalihe, ovo fosilno gorivo mora da se koristi što je štedljivije moguće – najbolje kondenzacionom tehnikom. Ona energiju zemnog gasa skoro u potpunosti pretvara u korisnu toplotu. Viessmann inovativni kondenzacioni kotlovi sada su sa automatizovanim hidrauličnim izjednačenjem i priključkom za Smartphone.


Viessmann je uređajem Vitodens 300-W od 11 kilovata nominalnog toplotnog kapaciteta definisao novi trend tehnike. Inovativni kondenzacioni uređaj na gas raspolaže nizom naprednih osobina, između ostalih:

  • prošireno područje modulacije do 1:10,
  • automatizovano hidraulično izjednačavanje,
  • kao i priključak za komforno daljinsko upravljanje radio-talasima ili preko Smartphone App

Ova tehnologija se sada primenjuje i kod ostalih kapaciteta uređaja Vitodens 300-W, kao i kod kompaktnih uređaja Vitodens 333-F i 343-F.

Izuzetna efikasnost modulacionim područjem do 1:10

Novi Vitodens kondenzacioni uređaji raspolažu Inox-Radial izmenjivačem toplote od nerđajućeg čelika, kao i MatriX gorionikom izuzetno velikog modulacionog opsega do 1:10, tako da gorionik ni pri malom opadanju toplote ne mora da pulsira i može da radi bez prestanka. To i u ekstremnom pogonu delimičnim kapacitetom pruža izuzetnu efikasnost i niske emisije, što je dobro za okolinu. Samokalibrirajuća regulacija sagorevanja "Lambda Pro Control" omogućava izuzetnu efikasnost i kod promenljivog kvaliteta gasa. Takođe, nije potrebno ni podešavanje uređaja određenoj vrsti gasa mlaznicama ili prigušnicama. Period provere dimnjaka produžava se sa dve na tri godine.

Automatizovano hidraulično izjednačavanje

Svi Vitodens kondenzacioni uređaji na gas sa oznakom 300 pripremljeni su za automatizovano hidraulično izjednačavanje u instalacijama sa neregulisanim krugom grejanja. Zbog toga oni poseduju merač volumenske struje i diferencijalnog pritiska. Pomoću njega stručno lice za manje od jednog sata može da izvrši hidraulično izjednačenje, a da pri tom za to nije neophodno specijalno znanje. Ovim postupkom se efikasnost instalacije povećava za do 15 procenata.

Veoma jednostavan za rukovanje

Svi Vitodens uređaji isporučuju se sa Vitotronic regulacijom. Ona poseduje inovativnu jedinicu za rukovanje koja je veoma jednostavna za upotrebu sa velikim osvetljenim ekranom. Meni je logičan i razumljiv. Krivulje grejanja, vremena grejanja i solarni doprinos dati su kao pregledni grafikoni.

Pomoću daljinskog upravljača na radio-talase koji je dostupan kao dodatni pribor ili po želji pomoću Vitotrol App za iPhone, iPad ili iPod-Touch - sve bitne funkcije grejanja mogu da se nadgledaju iz daleka i da se prilagode sopstvenim potrebama. Sada možete upravljati svim bitnim funkcijama grejanja iz bilo koje prostorije u kući.

Kompaktni kondenzacioni uređaj na gas Vitodens 333-F raspolaže naprednim osobinama kao što su prošireno modulaciono područje, automatsko hidraulično izjednačavanje, kao i mogućnost daljinskog upravljanja radio-talasima ili pomoću Smartphone-a.