Удобно управување со своето греење со помош на апликацијата Viessmann ViCare

Заштеда на енергија, комфор и сигурност

Viessmann апликација ViCare нуди нови можности за управување со греењето преку интернет. Благодарејќи на едноставниот интерфејс на Viessmann апликацијата ViCare можно е интуитивно управување со греењето

Автоматска заштеда на енергија

Системот е конципиран да контролира круг на греење. Со функцијата на провлекување се избира посакуваната температура на просторот а со притисок на
прст се менуваат режимите а работа од нормален до режимот забава (“Останувам подолго време дома”)

Кога излегуваш од дома (“На пат”) доволна е една наредба за да системот за греење се подеси на пониска температура а со тоа и да заштедиш енергија. Доколку сакате да програмирате различни времиња на уклучување за секој ден на располагање Ви стои функција асистент.

На одвоена површина на почетниот екран се прикажани и повеќе совети за заштеда при греење и после едно кликнување движење на температурата во текот на претходните денови.

Статус на системот секогаш е достапен

Корисникот веднаш види да ли кај системот за греење се е во зелена зона – се е во ред. Жолто поле известува дека е потребен сервис, а при вклучување на црвено светло автоматски се воспоставува контакт со специјализиран сервисер.

За ова е потребно одобрување за сервис од страна на операторот на системот – тоа може да се додели по пат на двојно кликнување на апликацијата. После тоа се воспоставува врска со софтверот на специјализиран партнер и тој може да ги види системските податоци како би можел брзо и ефикасно да го подржи својот клиент.

Vicare-App.png

Download

Апликација ViCare може да се користи во комбинација со Viessmann системот за греење, кое може да се поврзе со интернет или во комбинација со WLAN – Modul Vitoconnect 100. Ќе ја добиете кај Вашиот специјализиран центар за греење.

Користете ги подолу наведените предности со ViCare апликација


Sicherheit.png

1.предност: Сигурност

Топлина и чувство на сигурност

●  Утврдете на прв поглед да ли се е во ред (зелена зона)
●  Бидете известени за претстојното одржување
●  Адреса на внесениот специјализиран сервисен центар за директен пристап

Kosten-sparen.png

2.предност: Намалување на трошоците за греење

Едноставно подесување на пријатна температура – заштедете пари додека сте отсутни од дома

●  Едноставно и пријатно управување со системот за греење
●  Дефинирајте дневен распоред и автоматски намалете ги
трошоците за енергија
●  Подесете основни функции со притискање на копче на смарт телефонот

Rundum-sorglos.png

3.предност: Немате грижи

Директна линија со специјализиран сервисен центар – за
секој случај

●  Едноставно внесување на контактни податоци на
специјализиран сервисен центар
●  Брза и ефикасна помош – специјализиран сервисен центар ги има сите важни информации
●  Безбедносен пакет за сигурност и одржување

Vitoconnect_Anschluesse.png

Користете Vitoconnect интернет интерфејс

Vitoconnect е врска помеѓу котелот и ViCare. Тој не само што е компатибилен со Viessmann системи за греење туку е достапен за многу постоечки уреди. Се приклучува директно преку кабел. Адаптер за напојување е дел од стандардната испорака. Прибор големина само десет пати десет центиметри е наменет за монтирање на ѕид.

Со користење на Plug & Play модул се врши поврзување со интернет и регистрација. Се што треба да направите е скенирање на приложениот IP код со помош на смарт телефонот. Како резултат, инсталација и пуштање во работа се вршат најчесто за неколку минути.

ВоVitoconnect 100 e имплементиран сеопфатен сигурносен концепт, кој успешно го положи VDE испит за информатичка сигурност паметна куќа (Smart Home)

ViCare исто така регулира постоечки Viessmann системи за греење

Повеќето Viessmann системи за греење на гас и ултра лесно гориво инсталирани од 2004 година, топлински пумпи од 2008 година како и системи за греење на цврсти горива од
2016 година овозможува едноставно и лесно управување преку ViCare.

Vitoconnect-Vitoguide.png

Барања на системите за ViCare App

ViCare користи интернет интерфејс Vitoconnect 100 за контрола на генератори на топлина. После одобрување од страна на операторот на системот, специјализиран сервисен партнер преку Vitoguide има увид во постројката на својот клиент.

Предуслови

  • Fletrejt интернет пристап (износ кој не зависи од времето и проток на интернет сообраќај)
  • Смарт телефони со Apple iOS или Google Android платформи (за точна верзија видете во соодветна продавница)
  • Viessmann интернет интерфејс Vitoconnect 100, тип OPTO 1
  • Од 2004 година Viessmann има инсталирано системи за греење на гас и ултра лесно гориво, како и топлински пумпи од 2010 година и грејни системи на цврсто гориво од 2016 година. Прецизни информации за компатибилноста можете да добиете од Вашиот специјализиран партнер.