Partner u blizini

Hibridno grejanje – za mešavinu izvora energije za sigurnu budućnost

Kompaktni hibridni uređaji kompanije Viessmann kombinuju dva izvora energije u jednu jedinicu: visoko efikasno grejanje savremenim kondenzacionim kotlom na gas ili ulje i toplotnom pumpom na obnovljive izvore energije kroz besplatnu energiju iz životne sredine. Inteligentni regulator energije Hybrid Pro Control je u stanju da automatski izabere najpovoljniji i najefikasniji režim rada.

Hibridni sistem nudi najveću moguću fleksibilnost

Kada je reč o energiji i grejanju, postoje mnoga rešenja na tržištu. Nije lako odlučiti se za jedan ili drugi sistem grejanja. Jedno je sigurno: cene za fosilna goriva i električnu energiju podložne su snažnim fluktuacijama na duži vremenski period. Zato je bolje da ne morate da se oslanjate na jedan jedini izvor energije za Vaše grejanje, već umesto toga da uložite u hibridni sistem za sigurnu budućnost.

Kod hibridnih uređaja, dva nezavisna generatora toplote su integrisana u jednu jedinicu: kondenzacioni kotao na gas ili ulje se kombinuje sa toplotnom pumpom na električni pogon, koja najveći deo svoje energije uzima iz vazduha ili od vode. Ova mešavina energija kombinuje „obnovljivu” sa „visoko efikasnom” energijom i pruža najveću moguću slobodu za iskorišćavanje izvora energije koji je najpovoljniji u tom trenutku. Podešavanja upravljačke jedinice mogu se prilagoditi za svaku situaciju na energetskom tržištu, tako da se uvek izabere najisplativiji i najefikasniji režim rada kada cene energije fluktuiraju.

 

I visoko efikasni i obnovljivi izvori

Viessmann toplotne pumpe nude visoke nivoe efikasnosti, što nije od pomoći samo kada je reč o ekonomičnosti. Korišćenje obnovljivih izvora energije od životne sredine takođe čuva vredne resurse i smanjuje emisije CO₂. Ako koristite visoko efikasne kondenzacione kotlove kompanije Viessmann, možete se uvek računati da ćete postići ekonomičan rad i manju potrošnju energije.

Shodno tome, oni u radu uvek ostvaruju optimalnu mešavinu obnovljivih i konvencionalnih izvora energija. Inteligentni Hybrid Pro Control se može podesiti individualno tako da se u svakom trenutku bira onaj generator toplote koji je efikasniji, a time i najpristupačniji. Stalne fluktuacije cena za energiju biće stvar prošlosti jednom za svagda.

Hybrid Pro Control – inteligentni regulator energije 

Sistemima grejanja se obično upravlja ili prema temperaturi u prostoriji ili prema spoljašnjoj temperaturi. Inteligentni regulator energije Hybrid Pro Control razmišlja unapred i reguliše sistem sa varijabilnim podešavanjima. Možete prilagoditi i menjati ova podešavanja u bilo kom trenutku:

 • Cene za energiju
 • Emisije CO₂
 • Sopstvena potrošnja
 • Energetska efikasnost
 • Potražnja za toplotom
Hybrid Pro Control – hibridni regulator

Prava mešavina izvora energije za efikasan rad

Zahvaljujući Hybrid Pro Control, upravljačka jedinica prepoznaje, na primer, koliko dugo će toplotna pumpa biti u stanju da sama pokriva celokupnu potražnju za toplotom. Ako se to vreme prekorači, tražiće da se uključi kondenzacioni modul za pomoć. Hybrid Pro Control automatski utvrđuje pravo vreme i deluje u skladu sa time: koristi trenutno unete cene za električnu energiju i gas ili ulje da bi izračunao vrstu goriva čije korišćenje je najefikasnije u bilo kom trenutku. Ipak, Hybrid Pro Control nikada ne gubi iz vida efikasnost sistema kao celine. Ako je jedan od generatora toplote manje ekonomičan od drugog prema izabranom referentnom vrednošću, isključuje se.

Hybrid Pro Control

Praktičan rad prema Vašim idejama

Imate mogućnost da birate: hibridni sistem može da radi na način da štedi resurse ili da optimizuje troškove. Samo ga podesite: Hybrid Pro Control radi sve ostalo.

 1. Ekonomičan rad
  Ekonomičnije od ovoga ne može: u zavisnosti od cena za energiju i verzije sistema, u režimu štednje možete smanjiti troškove grejanja do 40 posto.

 2. Ekološki rad
  Ovo podešavanje osigurava da sistem radi sa najnižom emisijom CO₂ po kWh toplotne energije. Bez obzira da li je izabran ekonomičan ili ekološki režim, kod funkcije „režim komfora”, prioritet će uvek biti grejanje potrošne tople vode.

Iskoristite sve ove prednosti

Ubuduće ćete svoju kuću uvek grejati na hibridan način, sa najpristupačnijim raspoloživim izvorom energije.
Spremni su danas za tržište električne energije budućnosti (spremni za SmartGrid).
Na njih se dobijaju visoke državne subvencije u okviru Saveznog finansiranja za energetski efikasne zgrade (BEG).
Hibridni uređaji su dostupni za upotrebu sa gasom ili uljem i za nadogradnju da bi odgovarali svim zahtevima.
Kompletno prefabrikovani sistem koji zauzima najmanji mogući prostor
Najbolja ErP ocena: A++

Kada se izračunava najpristupačniji režim rada, regulator energije Hybrid Pro Control takođe uzima u obzir električnu energiju koju generiše fotonaponski sistem na licu mesta.

Fotonaponski sistemi – informacije o proizvodu

Čak i kada niste kod kuće, uvek imate pristup svom sistemu grejanja i njegovim komandama. Udobno pratite sve onlajn. Besplatna aplikacija Vitotrol Plus Vam pruža siguran i jednostavan pristup Vašem sistemu preko pametnog telefona ili tableta.

Efikasnost je zagarantovana u svakom trenutku. Dakle, sva tri hibridna uređaja su klasifikovana u klasu energetske efikasnosti A++.

Hibridno grejanje – optimalna mešavina obnovljivih i konvencionalnih izvora energije

Viessmann kombinuje visoko efikasnu kondenzacionu tehnologiju sa iskorišćavanjem besplatne energije iz životne sredine. Kompaktni hibridni uređaj Vitocaldens 222-F omogućava da se pronađe optimalna kombinacija obnovljivih i konvencionalnih izvora energije. Kada je reč o nadogradnji postojećih kondenzacionih kotlova za iskorišćavanje besplatne energije iz životne sredine, Viessmann ima pravi sistem za Vas: hibridna toplotna pumpa Vitocal 250-SH se može kombinovati sa zidnim ili podnim kondenzacionim kotlom.