Partner u blizini

Sistemska rešenja po meri za komercijalni i industrijski sektor

Fotografija: © Thorsten Arendt

Izmenom Zakona o zaštiti klime u avgustu 2021. godine, Savezna vlada Nemačke je pooštrila ciljeve za zaštitu klime i potvrdila je cilj da se postigne neutralnost gasova staklene bašte do 2045. godine. Do 2030. godine, emisije se već moraju smanjiti za 65 odsto u odnosu na 1990. godinu. Da bi se postigli ti ciljevi u Nemačkoj, mora se poboljšati energetska efikasnost i povećati upotreba obnovljivih izvora energije i CO2 neutralnih rešenja. U komercijalnom i industrijskom sektoru, CO2 neutralnost ne znači samo da su proizvodnja i procesi klimatski neutralni. Tiče se i celog lanca snabdevanja i korišćenja proizvoda u nastavku.

Obimna podrška za multivalentne energetske centre u komercijalnom i industrijskom sektoru

Kompleksni multivalentni energetski centri su danas suočeni sa brojnim tehničkim specifikacijama. Osim što pružaju čistu i efikasnu energiju, od ključnog značaja su i visok nivo pouzdanosti u radu kao i dostupnost sistema. Decentralizovano grejanja i energetski sistemi po meri na bazi obnovljivih izvora energije omogućavaju kompaniji Viessmann da nudi pravo sistemsko rešenje za svaki zahtev.

Rešenja za komercijalne i industrijske primene

Niskotemperaturni kotao Vitoplex 300

Za striktne uslove i zahteve za energetske centre za komercijalni i industrijski sektor pružamo prava rešenja koja obuhvataju optimalno usklađivanje komponenti i sistema. Pored toga, Viessmann nudi širok spektar usluga – od podrške kod projektovanja i podrške kod projekata do servisiranja nakon instalacije sistema. U asortiman proizvoda spadaju rešenja sa različitim izvorima energije i fazama snage kao i adaptacije specifične za projekat.

Detaljne informacije možete pronaći u poglavlju „Efikasni energetski sistemi za industrijski i komercijalni sektor.