Partner u blizini

Hibridno grejanje na naftu – fleksibilno korišćenje izvora energije

Viessmann Vitocal 250-S

Kada su u pitanju energija i grejanje, postoji mnogo rešenja. Odluka da se ide sa jednim ili drugim sistemom grejanja nije laka. Jedno je sigurno: cene fosilnih goriva, nafte i gasa, kao i električne energije, dugoročno su podložne jakim fluktuacijama. Tako da je još bolje ako ne morate da se oslanjate na jedan izvor energije za svoje grejanje, već umesto toga možete da investirate u hibridno rešenje otporno na budućnost.

Uljni kondenzacioni kotao plus toplotna pumpa

Viessmann kombinuje visokoefikasnu tehnologiju kondenzacije ulja sa korišćenjem besplatne energije iz životne sredine. Ovaj energetski miks je i obnovljiv i visoko efikasan, pružajući korisnicima najveću moguću slobodu da u bilo kom trenutku koriste povoljniji izvor energije – obnovljivu ekološku energiju ili naftu.

Podešavanja kontrolne jedinice mogu se podesiti za svaku situaciju na tržištu energije tako da se uvek bira najefikasniji i najefikasniji način rada kada cene energije variraju.

Hibridno grejanje – energetski miks otporan na budućnost

Uljni hibridni uređaji

Kada je u pitanju naknadno opremanje postojećih kondenzacionih kotlova na ulje besplatnom energijom za životnu sredinu, Viessmann ima pravi sistem za vas: toplotna pumpa Vitocal 250-S sa podeljenim izvorom vazduha može se kombinovati sa zidnim ili podnim kondenzacionim kotlom za ulje.