Partner u blizini

Pametne tehnologije i usluge

Viessmann Vitodens 050-W – upravljanje pomoću aplikacije ViCare

Iskoristite energiju efikasno i povećajte udobnost u isto vreme. Pametne tehnologije kompanije Viessmann omogućavaju baš to. One besprekorno povezuju sadržane proizvode, digitalne usluge i sisteme za upravljanje energijom, čak i izvan sopstvenog asortimana proizvoda kompanije. To čini Viessmann dobavljačem pametnih rešenja za krajnje potrošače i slične partnere, kojima olakšava svakodnevnicu i u isto vreme im pomaže da prepoznaju i iskoriste prednost potencijalnih ušteda. To su ključne tačke za ostvarenje našeg cilja: oblikovanje stambenih prostorija za buduće generacije.

Integrisanje sistema grejanja u Smart Home

Inteligentno umrežavanje usluga gradnje ima brojne prednosti. Automatizovani procesi i upravljanje preko pametnog telefona ili tableta donose značajno povećanje udobnosti. Smart Home takođe nudi potencijal za uštedu energije. Taj potencijal je posebno visok kada je reč o tehnologiji grejanja. To je zato što značajan deo potrošnje energije domaćinstva odlazi na generisanje toplote. Savremeni sistemi grejanja kompanije Viessmann su projektovani za upotrebu u Smart Home. Moguće je da se njima upravlja preko aplikacije, da se podese na režime za uštedu energije i da se stanari i trgovci informišu o tehničkom statusu.

Viessmann aplikacije za korisnike i partnere 

Prošli su dani kada je temperatura u prostoriji morala da se podešava na termostatskom ventilu na radijatoru. Viessmann aplikacije omogućavaju da se celokupnim sistemom grejanja upravlja nezavisno od trenutne lokacije, kako kod sistema za domaćinstvo u kući, tako i kod nečeg složenijeg. A nisu samo vlasnici sistema ti koji mogu profitirati od aplikacija poput ViCare. Viessmann je takođe razvio inteligentne aplikacije za partnere koje olakšavaju svakodnevni rad. Na primer, aplikacija ViGuide dozvoljava da se određeni parametri održavaju i prilagođavaju na daljinu, što eliminiše potrebu za sastancima na licu mesta koji oduzimaju mnogo vremena.

Veća efikasnost uz upravljanje energijom

Viessmann upravljanje energijom Vam omogućava da pratite tokove energije u kući u realnom vremenu. To znači da vlasnici električnih i toplotno-električnih energetskih sistema mogu da prate sopstvenu proizvodnju i potrošnju električne energije. To omogućava da se lakše otkrije i iskoristi potencijal za optimizovan rad. Upravljanje energijom je dostupno preko aplikacije ViCare kompanije Viessmann. Aplikacija pokazuje korisniku informacije kao što su trenutna samodovoljnost i sopstvena potrošnja i koliko CO2 proizvodi odn. štedi energetski sistem.

Viessmann One Base

One Base omogućava svim Viessmann sistemima i Smart Home rešenjima da se besprekorno povežu i stvore integralno rešenje za klimatizaciju i energiju. Moguće je i naknadno nadograđivanje bez ikakvih problema, na primer integrisanjem dodatnih proizvoda, digitalnih Viessmann usluga ili nadogradnji. To čini One Base posebno praktičnim rešenjem za sigurnu budućnost. Upravljanje je jednostavno preko aplikacije ViCare. Takođe se mogu koristiti glasovni asistenti kao što je Amazon Alexa.

Rešenja za programere Smart Home sistema

Viessmann API (Application Programming Interface) omogućava krajnjim korisnicima i preduzećima iz različitih sektora da pristupe širokom spektru podataka o asortimanu sistema grejanja kompanije Viessmann, da bi razvijali sopstvena Smart Home rešenja ili ih integrisali u aplikacije trećih lica. 

Naš API omogućava programerima da kreiraju rešenja koja povećavaju udobnost i blagostanje, dok istovremeno doprinose stvaranju stambenih prostorija budućnosti. Stavljanje na raspolaganje tih podataka našim klijentima i partnerima ističe moto kompanije Viessmann „zajedničko stvaranje”.