Partner u blizini

Pronađite pogodne Viessmann proizvode brzo i jednostavno

Fotografija: © goodluz / Shutterstock.com

Viessmann se preko 100 godina zalaže za inovativne tehnologije grejanja. Tehnološki napredak je oduvek integralni deo naše misije. To se takođe vidi po načinu kako se naš asortiman proizvoda menjao. Dok su nekada glavni aduti bili tradicionalni generatori toplote kao što su sistemi grejanja na gas i ulje, danas su to efikasna sistemska rešenja za grejanje, hlađenje, ventilaciju i generisanje energije. Važnu ulogu u tom razvoju igra i sve veći značaj obnovljivih izvora energije za ispunjenje klimatskih izazova. Mi kao proizvođač smo svesni svojih odgovornosti. Iz tog razloga, više smo nego ikada fokusirani na obnovljivim izvorima energije kada razvijamo nove Viessmann proizvode. Pronalazač proizvoda je alat koji Vam pomaže da brže navigirate kroz sve veći asortiman proizvoda i pronađete sistem koji odgovara Vašim potrebama.

Do novog sistema u nekoliko koraka

Kompletno rešenje za novogradnju ili dodavanje postojećem sistemu grejanja – na izbor sistema utiče mnogo faktora. Poput strukturnih uslova i energetskog učinka zgrade, takođe su uključeni aspekti kao što su energetska efikasnost, izdaci za ulaganja i tekući troškovi. Naš pronalazač proizvoda uzima u obzir sve to. Ovaj alat u samo nekoliko koraka pokazuje Viessmann proizvode za koje mislimo da su pogodni za Vas. Nije Vam potrebno opširno tehničko znanje. Ako onda želite da saznate više o našim preporukama za proizvode, možete podneti direktan zahtev za neobavezujuće konsultacije.

Lakše od ovoga ne može

  1. Odgovorite na nekoliko pitanja
  2. Zatražite preporuke za proizvode
  3. Zatražite besplatne konsultacije 

Viessmann proizvodi – individualna sistemska rešenja

Viessmann proizvodi – pojedinačna sistemska rešenja 

Viessmann postavlja visoke standarde kvaliteta za sve svoje proizvode. To obuhvata i brigu o tome da proizvodi budu optimalno usklađeni i da se mogu kombinovati jedni sa drugima da bi stvorili sistemska rešenja. Bez obzira za koju oblast primene se to radi. Viessmann asortiman proizvoda nudi rešenja za stambene zgrade kao i za komercijalni i industrijski sektor. Pored sistema za energetski efikasne nove zgrade, takođe postoje opcije za nemodernizovane postojeće zgrade. Naše digitalne usluge obezbeđuju visok nivo udobnosti u radu kao i jednostavno i efikasno upravljanje energijom. Viessmann proizvodi na jednom mestu:

Grejanje energijom iz životne sredine

Toplotne pumpe koriste slobodno dostupnu energiju iz vazduha, zemlje ili vode da bi grejale i hladile prostorije. To je energetski efikasno i povoljno za klimu – posebno ako električna energija potrebna za rad dolazi od fotonaponskog sistema na licu mesta.

Grejanje na gas

Zahvaljujući naprednoj kondenzacionoj tehnologiji, posebno se efikasno koriste fosilna goriva plin i TNG. Viessmann sistemi grejanja na gas takođe se automatski prilagođavaju na različite vrste gasa. Moguće su mešavine i sa biogasom i sa vodonikom.   

Grejanje na ulje

Da bi se efikasno iskoristila energija iz fosilnih goriva, Viessmann takođe koristi proizvode sa kondenzacionom tehnologijom. Opcije kao što su rad sa zelenim gorivima i kombinacije sa obnovljivim generatorom toplote čine sisteme grejanja na ulje spremnim za budućnost.

Grejanje sa više generatora toplote

Kod hibridnog sistema grejanja, kombinuju se različiti generatori toplote, na primer kotao na gas i toplotna pumpa. U zavisnosti od izabranog težišta, inovativna Viessmann upravljačka jedinica osigurava posebno štedljiv rad ili rad sa niskim emisijama.

Grejanje na drva

Budući da se tokom sagorevanja ispušta samo onoliko CO₂ koliko su drva apsorbovala tokom svog perioda rasta, grejanje na drva i pelet je klimatski neutralno. Kotlovi na čvrsta goriva takođe imaju prednost konstantnih cena goriva – naročito ako se gorivo nabavlja regionalno.

Grejanje na električnu energiju

Električni sistem grejanja omogućavaju decentralizovano grejanje. Mogu dopuniti postojeći sistem i brzo pružati toplotu kada je potrebna. Ako električna energija za rad dolazi od fotonaponskog sistema, to ove sisteme čini i jeftinim i povoljnim za klimu.

Generišete struju dok se grejete

Gorivne ćelije se služe principom kogeneracije. To znači kombinovana proizvodnja toplote i struje, što povećava stepen samodovoljnosti korisnika. Potreban je samo priključak za gas da bi se proizvodio vodonik potreban za rad.

Generisanje električne energije iz sunčeve energije

Ako je krov usmeren na pravu stranu i sopstvena potrošnja je relativno visoka, na primer zato što zgrada ima sistem grejanja na električnu energiju, onda je fotonaponski sistem posebno vredan ulaganja. Jedinice za skladištenje osiguravaju optimalnu raspoloživost solarne struje u svakom trenutku.   

Generisanje toplote iz sunčeve energije

Energija generisana pomoću solarne toplotne energije može se koristiti za grejanje potrošne tople vode ili pomoćno centralno grejanje. Solarni toplotni sistemi dopunjuju postojeće sisteme grejanja i smanjuju i energetske troškove i emisije CO₂.

Skladištenje energije za grejanje i tople vode

Viessmann bojleri omogućavaju centralno i decentralizovano obezbeđivanje potrošne tople vode. Dok bojleri za potrošnu toplu vodu i električni bojleri osiguravaju isporuku tople vode prema potražnji, akumulacioni bojleri povećavaju efikasnost sistema grejanja.

Ventilacija i ušteda energije

Centralni i decentralizovani sistemi ventilacije smanjuju vlažnost vazduha i tako sprečavaju nastanak buđi. Filteri osiguravaju visok kvalitet vazduha. Regenerisanjem toplote iz odvodnog vazduha, Viessmann proizvodi takođe rasterećuju sistem grejanja u svom radu.

Ciljana pretraga za Viessmann proizvodima i konsultacije

Fotografija: © LightField Studios / Shutterstock.com

Ako ste već odradili svoju pretragu i znate koji sistem grejanja odgovara za Vašu ličnu potrebu, preporučujemo naš katalog proizvoda. Tamo možete filtrirati proizvode prema određenim kriterijumima kao što je izvor energije. Na stranicama za Viessmann proizvode možete pronaći opširne informacije o tehničkim podacima, mogućim oblastima primene i radu. Za projektovanje u vezi sa vašim ličnim potrebama, možete kontaktirati naše partnere u branši. Oni će sarađivati sa Vama u potrazi za pravim Viessmann proizvodima i preuzeće brigu o instalaciji i, ako je potrebno, održavanju sistema koje sledi.  

Saveti za grejanje i uštedu energije

Pored opširnih informacija o Viessmann proizvodima, takođe Vam nudimo brojne vodiče na temu grejanja i uštede energije. Možete pronaći korisne savete ovde i na drugim mestima:

Pametna energetska rešenja za Vaš dom

Viessmann proizvodi su projektovani da rade u sistemu. Za optimalno iskorišćavanje energije i osiguranje visokog nivoa udobnosti, nudimo razne inteligentne tehnologije za upravljanje energijom. Viessmann aplikacije Vam, na primer, omogućavaju da pratite potrošnju i klimu u prostoriji kao i da upravljate svojim sistemom grejanja preko pametnog telefona ili glasovnog asistenta. GridBox omogućava da povežete komponente na bazi električne energije, kao što je fotonaponski sistem, na generator toplote, što stvara idealne uslove za efikasno iskorišćavanje energije. To je zato što su pored funkcije za vizualizaciju potrošnje dostupne i razne opcije za optimizaciju.