Partner u blizini

Hibridno grejanje na gas – fleksibilno iskorišćavanje izvora energije

Kada je reč o energiji i grejanju, postoje mnoga rešenja. Nije lako odlučiti se za jedan ili drugi sistem grejanja. Jedno je sigurno: cene za gas i uljna fosilna goriva kao i za električnu energiju podložne su snažnim fluktuacijama na duži vremenski period. Zato je bolje da ne morate da se oslanjate na jedan jedini izvor energije za Vaše grejanje, već umesto toga da uložite u hibridno rešenje za sigurnu budućnost.

Kondenzacioni kotao na gas plus toplotna pumpa

Viessmann objedinjuje visoko efikasnu kondenzacionu tehnologiju na gas sa iskorišćavanjem besplatne energije iz životne sredine. Ova mešavina izvora energije kombinuje „obnovljive” sa „visoko efikasnim” izvorima i daje korisniku najveću moguću slobodu da koristi izvor energije koji je najisplativiji u tom momentu – obnovljiva toplota iz životne sredine ili gas.

Podešavanja upravljačke jedinice mogu se prilagoditi za svaku situaciju na energetskom tržištu, tako da se uvek izabere najisplativiji i najefikasniji režim rada kada cene energije fluktuiraju.

Hibridni uređaji na gas

Kompaktni hibridni uređaji na gas omogućavaju pronalaženje optimalne kombinacije obnovljivih i konvencionalnih izvora energije. Kada je reč o nadogradnji postojećih kondenzacionih kotlova na gas za besplatnu energiju iz životne sredine, Viessmann takođe ima pravi sistem za Vas: split toplotna pumpa vazduh-voda Vitocal 250-S se može kombinovati sa zidnim ili podnim kondenzacionim kotlom na gas.