Partner u blizini

Pregled niskotemperaturnih kotlova za ulje sa snagom većom od 400 kW

Velike zgrade obično imaju relativno visoku potražnju za toplotom. Niskotemperaturni kotao na ulje kompanije Viessmann može pokriti tu potražnju ekonomično i pouzdano. Osim kondenzacionih kotlova na ulje za zasebne kuće i kuće za dve porodice, Viessmann takođe nudi i kotlove na ulje sa dokazanom nekondenzacionom tehnologijom u rasponu snaga od 400 do 2000 kW – koji imaju prepoznatljiv Viessmann kvalitet i veoma su praktični u radu. Za velike stambene, komercijalne ili industrijske nepokretnosti; novogradnju ili projekat modernizacije: u Viessmann portfoliju ima pravog niskotemperaturnog kotla na ulje za svaku oblast primene. 

Vitorond 200: fleksibilna konstrukcija zahvaljujući pojedinačnoj konstrukciji sekcija

Još jedan niskotemperaturni kotao na ulje za upotrebu u zgradama sa visokom potražnjom za toplotom je Vitorond 200. Konstruisan je u delovima i koristi se kada raspoloživi prostor otežava ili čak onemogućava instaliranje kombinovanog kotla za skladištenje. Njegova konstrukcija mu omogućava rastavljanje u pojedinačne delove (liveni delovi) i jednostavno sastavljanje na licu mesta pomoću alata za kompresiju. Vitorond 200 je posebno pogodan za upotrebu u starim zgradama, u kojima je prostor često skučen. Iako je konstruisani u delovima, ovaj niskotemperaturni kotao na ulje pokriva raspone snaga od 440 do 1080 kW i takođe dolazi sa fabrički ugrađenom upravljačkom jedinicom Vitotronic.

Vitoplex 200: nekondenzirajući kotlovi na ulje za različite zahteve

Vitoplex 200 se može koristiti kao alternativa za Vitoplex 300. Ovaj kompaktni niskotemperaturni kotao na ulje od čelika ima nominalnu snagu grejanja od 440 do 1950 kW i može se koristiti sa širokim spektrom gorionika. U verzijama do 560 kW, Vitoplex 200 takođe ima sistem za pokretanje Therm-Control. Prohodni poklopac kotla je predviđen za kotlove od 700 kW i više. Vitoplex 200 postiže standardnu sezonsku efikasnost [prema DIN] do 89 posto sa mazutom. Lako se rukuje preko digitalnog upravljačkog sistema Vitotronic sa mogućnošću komunikacije i omogućava kompletnu integraciju u sisteme za upravljanje zgradom.