Partner u blizini

Naša Viessmann sistemska rešenja za stambene zgrade

Viessmann nudi prilagođena sistemska rešenja za sve izvore energije za upotrebu u zasebnim kućama i stambenim zgradama. U naš širok asortiman spadaju kondenzacioni kotlovi na ulje i gas, mikro CHP jedinice sa PEM gorivnim ćelijama i kombinovana postrojenja za toplotu i struju.

U spektar obnovljivih energetskih sistemi spadaju solarne toplotne sisteme za grejanje potrošne tople vode i pomoćno centralno grejanje i hlađenje, kao i posebni kotlovi za drva, piljevinu i pelet. Takođe postoje hibridni uređaji; toplotne pumpe i sistemi ledenih rezervoara koji eksploatišu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili vazduha iz okoline, kao i fotonaponski sistemi i sistemi ventilacije.

Asortiman proizvoda

U nastavku ćete pronaći pregled širokog asortimana proizvoda kompanije Viessmann. Kliknite na naslov da saznate više.

Toplotna pumpa

Toplotne pumpe su prvi izbor za sve koji žele da smanje svoje račune za grejanje i generišu toplotu na način koji je odgovorniji prema životnoj sredini. Na kraju krajeva, životna sredina obezbeđuje toplotnoj pumpi neograničen i besplatan izvor energije koji joj je potreban. Ovom potpuno razvijenom sistemu grejanja potrebno je veoma malo snage za pogone i pumpe da bi ova energija postala dostupna. Toplotna pumpa Vas čini nezavisnim od fosilnih goriva, a osim toga i aktivno doprinosi smanjenju emisija CO₂ i zaštiti klime.

Kotlovi na čvrsta goriva

Imajući u vidu današnje cene za energiju kao i ukupne izdatke za ulaganja, sistem grejanja na drva je isplativa alternativa. Zahvaljujući naprednoj Viessmann tehnologiji, grejanje na drva je sada efikasno i praktično. Bilo da tražite pomoćni uređaj ili kompletan sistem grejanja, Viessmann asortiman nudi fleksibilna rešenja za kotlove koja rade na drva ili pelet, u zavisnosti od tipa kotla.

CHP jedinice

Smanjite zavisnost od komunalnih preduzeća za električnu energiju i rastućih cena električne energije – korišćenjem ovog inovativnog načina za generisanje struje.

Solarni toplotni sistemi

Viessmann solarni kolektori ispunjavaju svaki zahtev za efikasno i isplativo pomoćno centralno grejanje i grejanje potrošne tople vode. Zahvaljujući širokom asortimanu panelnih i vakuumskih kolektora, Viessmann nudi fleksibilna i pojedinačna rešenja za dodavanje solarnog toplotnog sistema svakom savremenom sistemu grejanja.

Fotonaponski sistemi

Struja iz sunca – svako može da generiše sopstvenu struju instaliranjem Viessmann fotonaponskog sistema. Pretvaranje besplatne sunčeve energije u struju je finansijski isplativo u poređenju sa sopstvenom potrošnjom.

Hibridni sistem grejanja

Viessmann kombinuje visoko efikasnu kondenzacionu tehnologiju sa iskorišćavanjem besplatne energije iz životne sredine. Kompaktni hibridni uređaj Vitocaldens 222-F omogućava da se pronađe optimalna kombinacija obnovljivih i konvencionalnih izvora energije. Kada je reč o nadogradnji postojećih kondenzacionih kotlova za iskorišćavanje besplatne energije iz životne sredine, Viessmann ima pravi sistem za Vas: split toplotna pumpa vazduh-voda Vitocal 250-S se može kombinovati sa zidnim ili podnim kondenzacionim kotlom.

Sistem grejanja na gas

Kompaktni, zidni kondenzacioni kotlovi na gas, podni uređaji ili kotlovi srednje veličine za visoku potražnju za toplotom. Asortiman Viessmann kotlova na gas ispuniće svako očekivanje od sistema grejanja na gas po pitanju efikasnosti i ekonomičnosti.

Sistem grejanja na ulje

Naš asortiman kotlova na ulje ispuniće svaku Vašu težnju za efikasnim i ekonomičnim sistemom grejanja na ulje – bez obzira da li se koristi u zasebnoj kući ili maloj stambenoj zgradi. Širok asortiman kotlova sa različitim snagama do 80 kW takođe pruža idealno rešenje za svaku oblast primene.

Bojleri

Unutrašnja površina bojlera je ključna za higijensko grejanje potrošne tople vode. Iz tog razloga, Viessmann se oslanja na dva visokokvalitetna materijala: emajlirani premaz Ceraprotect za sigurnu i dugotrajnu zaštitu od korozije u asortimanu Vitocell 100, i nerđajući čelik u asortimanu Vitocell 300 za izvanredne higijenske standarde. Asortiman bojlera Vitocell nudi pravi bojler za potrošnu toplu vodu za Vaše specifične zahteve.

Dodatna oprema

Inovativni asortiman dodatne opreme Vitoset je savršeno usklađen sa svim drugim Viessmann proizvodima i impresivno demonstrira kompetentnost Viessmann sistema.

Grejanje i sistemska rešenja za novogradnju i projekte modernizacije

Iako su rezerve plina i nafte ograničene, globalna potrošnja beleži rast. U isto vreme, emisije CO₂ zagrevaju našu atmosferu i uzrokuju klimatske promene. Oni koji gledaju na duge staze štedljivo troše fosilna goriva, traže što efikasnije grejanje, hlađenje, ventilaciju i generisanje električne energije, i sve više se oslanjaju na obnovljive izvore energije. Na ovim stranicama ćete pronaći sve potrebne informacije o grejanju za novogradnju i projekte modernizacije.

Smart Home – Viessmann rešenja za inteligentno stanovanje

Jedan od načina da štedite energiju je da koristite pametna rešenja za domaćinstvo, a to jesu inteligentne tehnologije grejanja kompanije Viessmann. Saznajte tačno kako to može izgledati ovde.

]

Rešenja za sektor stanovanja

Naš cilj: da zaštita klime bude pristupačna za sektor stanovanja. Ovde ćete pronaći rešenja za klimatski neutralne stambene zgrade u partnerstvu sa Viessmann grupom.

Blauhaus u Mönchengladbach-u (fotografija: © Thorsten Arendt Fotografie)

Informacije za arhitekte

Kao arhitekta, vi nastupate kao nezavisni savetnik. Viessmann je Vaš stručni partner u ovom poslu. Naše informacije za arhitekte su precizno prilagođene Vašim potrebama i savršeno spajaju arhitekturu sa tehnologijom.

Vodiči i usluge

U nastavku ćete pronaći brojne vodiče i usluge koje možete koristiti da saznaje više o postojećem sistemu grejanja ili da saznate koji bi bio pravi sistem za Vas pre nego što donesete odluku o nabavci.