Hibridni sistem grejanja – pouzdana mešavina energije u jednom uređaju

Hibridni uređaji raspolažu toplotnom pumpom i kondenzacionim uređajem na gas ili ulje u kombinaciji sa bojlerom. Zahvaljujući inteligentnom energetskom menadžeru Hybrid Pro Control automatski se bira najpovoljniji i najefikasniji način rada.


Film govori više od 1000 reči. 

Da biste pogledali video, kliknite na dugme za reprodukciju. Napominjemo da se reprodukcijom videa, podaci prenose na YouTube. Za detalje molimo da pogledajte našu Politiku privatnosti.

Hibridni sistemi
Komšije su se odlučile za Viessmann hibridni uređaj na gas i raduju se što više ne zavise od cene energenata i političke situacije. Pogledajte kako to funkcioniše.
Cene energenata

Cene energenata

Šta donosi budućnost?

Zbog promenljivih cena energenata korisnicima je teško da donesu ispravnu odluku u vezi sa grejanjem koje bi bilo na duži rok, a istovremeno ekonomično i ekološko. Hibridni kompaktni uređaji nude dugoročno rešenje za modernizaciju grejanja.

Hibridni računar

Ne volite neizvesnost? Onda je za Vas idealan energetski miks u jednom hibridnom uređaju. Naš hibridni računar Vam pruža mogućnost da prođete sve scenarije i da saznate kako Vaš sistem grejanja reaguje na različite uslove u prostoriji.

Hibridni računar

Hibridni sistem – pouzdani energetski miks u jednom uređaju

Kada se radi o energiji i grejanju, ima puno mogućnosti i nije lako odlučiti se za jedan ili drugi sistem grejanja. Jedino je sigurno da cene fosilnih goriva i struje podležu velikim oscilacijama. Zbog toga je dobro kada se korisnik ne odluči samo za jedan izvor energije, jer se hibridnim sistemom grejanja može obezbediti sigurna budućnost.

Kod hibridnih uređaja su u jednu jedinicu ugrađena dva nezavisna proizvođača toplote: kondenzacioni kotao na gas ili ulje u kombinaciji sa toplotnom pumpom koja radi na struju, a koja energiju crpi iz vazduha i vode. Ovaj energetski miks spaja “obnovljivo” i “efikasno” i pruža slobodu da se prema određenoj situaciji koristi povoljniji energent. U zavisnosti od situacije na tržištu energenata regulacija se može tako postaviti, da se kod promenljivih cena energenata uvek izabere povoljniji i efikasniji način rada.

Hybrid-Pro-Control.jpg

Istovremeno efikasno i obnovljivo

Efikasnost Viessmann toplotnih pumpi nije jedini faktor uštede. Regenerativna toplota iz okoline čuva vredne resurse i pri tom smanjuje CO2 emisije. U kombinaciji sa efikasnim Viessmann kondenzacionim kotlom možete se u svakom trenutku osloniti na energetski redukovani i štedljivi rad.

Tako pri upotrebi dobijate optimalni miks regenerativne energije i konvencionalnih energenata. Inteligentna regulacija Hybrid Pro Control može se tako podesiti, da se uvek izabere efikasniji proizvođač toplote, odnosno onaj, koji je za Vas povoljniji. Zbog toga cene energenata koje se stalno menjaju više nisu problem.

Pregled prednosti

● Ubuduće uvek možete grejati kuću najpovoljnijom energijom
● Već sada ste pripremljeni za tržište struje kakvo će biti u budućnosti (SmartGrid ready)
● Postoje hibridni uređaji na gas ili ulje koji ispunjavaju sadašnje potrebe, kao i za modernizaciju
● Kompletno pripremljen sistem koji zauzima malo prostora
● Najbolji energetski razred: A++

Inteligentni energetski menadžer Hybrid Pro Control

Inteligentni energetski menadžer Hybrid Pro Control

Obično se sistemi za grejanje podešavaju ili prema spoljašnjoj temperaturi, ili prema temperaturi u prostoriji. Inteligentni energetski menadžer Hybrid Pro Control razmišlja unapred i za regulaciju sistema koristi promenljiva podešavanja. Njih možete individualno definisati i promeniti u svakom trenutku:

● cene energije
● emisije CO2
● upotreba struje iz sopstvene proizvodnje
● energetska efikasnost
● potreba za toplotom

Pravi energetski miks za efikasni rad

Zahvaljujući energetskom menadžeru Hybrid Pro Control, regulacija na primer prepoznaje do kada toplotna pumpa može sama da pokrije ukupnu potrebu za toplotom. Ukoliko je potreba veća, potrebna joj je podrška kogeneracionog modula. Hybrid Pro Control automatski prijavljuje ovaj momenat i adekvatno reaguje: na osnovu unetih aktuelnih energetskih troškova za struju i gas, odnosno ulje, vrši se proračun koji energent u tom trenutku najefikasnije može da se upotrebi. Međutim, Hybrid Pro Control u vidu ima efikasnost celog sistema – ukoliko je jedan proizvođač toplote na osnovu zadatih referenci nepovoljniji od drugog, on se isključuje.

Hybrid Pro Control - komfornost

Efikasan ili ekološki? U svakom slučaju – komforan

Možete da birate: hibridni sistem može da radi ili veoma ekološki ili veoma povoljno. Jednostavno samo podesite, a Hybrid Pro Control će odraditi ostalo.

1. Ekonomski rad
Ne može biti štedljivije. Kod ekonomičnog načina rada može se uštedeti do 40 procenata zahvaljujući cenama energenata i konstrukciji instalacije.

2. Ekološki rad
Ovo je veliki plus za okolinu: ukoliko je sistem podešen na ovaj način rada, on radi sa najmanjim emisijama CO2 po kWh proizvedene toplotne energije. Svejedno da li je izabran ekonomični ili ekološki rad, funkcija „komforan način rada“ daje prednost pripremi tople vode.

Hybrid Pro Control

Hybrid Pro Control misli na sve. Čak i na sopstvenu struju proizvodenu fotonaponskim modulom.

Energetski menadžer Hybrid Pro Control kod proračuna najpovoljnijeg načina rada u obzir uzima i sopstvenu struju proizvedenu fotonaponskim modulom.

Odsutni ili kod kuće: sve je uvek na dohvat ruke

Čak i kada ste odsutni, u svakom trenutku možete komforno da pristupite i podešavate Vaše grejanje – preko interneta. Za pametni telefon ili tablet postoji besplatna Vitotrol Plus aplikacija koja Vam omogućava siguran i jednostavan pristup.

Vitotrol aplikacija
Effizienzlabel.jpg

Gas ili ulje: modernizacija za budućnost

Uvek se možete osloniti na efikasnost - sva tri hibridna uređaja imaju energetski razred A++.


Grejanje hibridnim uređajem – pouzdano i u budućnosti

Da biste pogledali video, kliknite na dugme za reprodukciju. Napominjemo da se reprodukcijom videa, podaci prenose na YouTube. Za detalje molimo da pogledajte našu Politiku privatnosti.

Wie funktioniert die Hybridheizung

Hibridni sistem grejanja icons-wp-gas-oel-75x25.png

Viessmann je ujedinio efikasnu kondenzacionu tehniku i besplatnu toplotu okoline. Sa oba hibridna kompaktna uređaja Vitocaldens 222-F i Vitolacaldens 222-F moguća je optimalna mešavina regenerativnih i konvencionalnih energenata. Čak i za naknadnu modernizaciju postojećih kondenzacionih uređaja za korišćenje besplatne toplote iz okoline Viessmann nudi odgovarajući sistem: split vazduh/voda toplotna pumpa Vitocal 250-S u kombinaciji sa zidnim ili stabilnim kondenzacionim kotlom.