Vitoplex 200 - specijalista za mali prostor


Pregled prednosti

  • Niskotemperaturni kotao na ulje/gas, 90 do 1950 kW
  • Do 350 kW prolazi kroz sva vrata širine 80 cm
  • Od 700 kW sa poklopcem kotla po kome može da se hoda, što olakšava montažu i servis
  • Iskorišćenje kondenzacije pomoću razmenjivača toplote dimni gas/voda od nerđajućeg čelika radi većeg iskorišćenja energije (opcija)
  • Ekološki rad zahvaljujući dugim intervalima sagorevanja i manjim intervalima uključivanja


Fleksibilan za mnoge gorionike

Kompaktni kotao od čelika Vitoplex 200 se isporučuje u tri modela od 90 do 1950 kW.

U zavisnosti od vrste goriva fabrički su regulisani i provereni dvostepeni ventilatorski gorionici Vitoflame 100 (ulje do 270 kW, gas do 200 kW).

Za kapacitete preko 270 kW su ELCO i Weishaupt gorionici već usklađeni i spremni za ugradnju.

Tropromajni kotao je u celom rasponu kapaciteta ekološki i siromašan štetnim materijama sa veoma malo emisija azotnih oksida.


Pogodan za male prostore

Kompaktni tropromajni kotao do 350 kW prolazi kroz standarnda vrata (80 cm), što znatno olakšava unos.

Tropromajni kotao Vitoplex 200 štedi prostor, a poklopac kotla po kome može da se hoda (do 700 kW) olakšava montažu i servis.

Digitalni regulacioni sistem Vitotronic obezbeđuje ekonomičan rad instalacije.


Vitotronic regulacija

Komforna i jaka regulacija Vitotronic

Vitotronic regulacija sa velikim ekranom u boji osetljivim na dodir Regelung omogućava brzo puštanje u pogon pomoću funkcije "asistent". Regulacija je laka za korišćenje, sa mogućnošću za daljinsko nadgledanje preko interneta. Preko energetskog "cockpit"-a vidi se potrošnja energije transparentno vizuelizovana.

warmwasserspeicher.jpg

Međusobno usklađeno: sistemska tehnika

„Celina je više od zbira njenih delova.“ Rukovodeći se ovim načelom, Viessmann ne nudi samo pojedinačne komponente grejanja koje ispunjavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvaliteta, pouzdanosti i efikasnosti, već su svi proizvodi višestruko povezani u usklađeni kompletni sistem u kome su svi ugrađeni delovi međusobno usklađeni, jer samo perfektni sklad komponenti integrisanih u sistem iskorišćava potpuni pogonski potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sistemska tehnika obuhvata sve što čini pouzdano i ekonomično grejanje: od Vitotronic regulacije sa bežičnim daljinskim upravljanjem, preko efikasnog Vitocell bojlera tople vode za najbolji komfor tople vode, do solarnih instalacija za štedljivu podršku grejanju.