Portret Viessmann Group

Viessmann Group je jedan od vodećih proizvođača grejnih, industrijskih i rashladnih sistema. Ovo porodično preduzeće osnovano je 1917. godine, ima oko 12.000 zaposlenih, a promet preduzeća iznosi oko 2,37 milijarde evra.

Viessmann je prisutan u celom svetu sa 23 fabrike u 12 zemalja, sa prodajnim predstavništvima i zastupništvima u 74 zemlje, kao i sa 120 prodajnih ispostava. 55% prometa se odvija u inostranstvu.

nachhaltigkeit.jpg

Održivost

Kao porodično preduzeće Viessmann dosta polaže na odgovorno i dugoročno poslovanje. Održivost je čvrsto utemeljena u koncept preduzeća. Održivost za Viessmann znači da su u celom preduzeću usklađeni ekonomija, ekologija i socijalna odgovornost, tako da se zadovolje današnje potrebe, a da se ne ugroze životne osnove budućih generacija.

Kao pionir u ekologiji i tehnološki predvodnik u branši grejanja Viessmann već decenijama isporučuje energetski efikasne sisteme na ulje i gas sa malom emisijom štetnih materija, kao i solarne sisteme, instalacije sa loženjem na drva i toplotne pumpe. Mnoga Viessmann rešenja važe kao osnova grejne tehnike.

Viessmann Markenwerte

Osnovna načela preduzeća

Detaljnije...
Umweltschutz

Umweltschutz

Detaljnije...
Energiemanagement

Energiemanagement

Detaljnije...
Innovationen

Inovacije

Detaljnije...
effizienz-plus.png

Viessmann kompletna ponuda

Viessmann kompletna ponuda nudi individalna rešenja sa efikasnim sistemima i kapacitetima od 1,5 do 120.000 kilovata za sve oblasti primene i energente. Tu spadaju zidni kondenzacioni uređaji od 1,9 do 150 kW i stabilni kondenzacioni sistemi od 1,9 do 6.000 kW, kao i kogeneracioni moduli od 1,0 do 530 kWel, odnosno od 5,3 do 660 kWth. Kogeneracioni moduli su napravljeni za rad na gas ili biogas i dostupni su u kombinaciji sa ugovorom o snabdevanju biogasom.

Ponuda regenerativnih energetskih sistema obuhvata termičke solarne instalacije sa panelnim i vakuumskim kolektorima za zagrevanje potrošne vode, podršku grejanju i solarno hlađenje zgrade, specijalne kotlove za grejanje i ložišne instalacije od 4 kW do 50 MW na cepanice, brikete i pelet, toplotne pumpe od 1,7 do 2.000 kW za upotrebu toplote zemlje, podzemnih voda ili vazduha, kao i fotonaponske sisteme.

Viessmann nudi sve na jednom mestu čak i za daljinski sistem grejanja i bioenergetska sela - od prvih studija o izvodljivosti i detaljnih planova, preko isporuke svih potrebnih komponenti kao što su instalacije na biogas, proizvođači toplote, kogeneracioni moduli, vodovi za zemnu toplotu i predajne stanice za stanove, do izgradnje i puštanja u rad.

Viessmann Group pokriva i oblast rashladne tehnike kompletnim asortimanom proizvoda temperaturno kontrolisanih prostorija, rashladnih komora i agregata velikog kapaciteta, rešenjima za male trgovine, kao i dodatnom opremom i uslugama.

Proizvodi

Einfamilienhaus.jpg

za porodične kuće

informacije o proizvodima
gewerbe-produktprogramm.jpg

za velike stambene i poslovne objekte/privredu

informacije o proizvodima
kommunen.jpg

za daljinsko grejanje

informacije o proizvodima
infocenter.jpg

Kompletna ponuda usluga

Viessmann kompletna ponuda obuhvata i obimnu paletu usluga. Viessmann akademija nudi obiman program obuke i usavršavanja za preduzimače, projektante, arhitekte, građevinske firme, dimničare, tehničke građevinske ustanove i svoje zaposlene. Time preduzeće doprinosi većoj kvalifikaciji partnera, što rezultira promenom strukture tržišta u korist efikasnijih tehnologija i regenerativnih energetskih sistema, kao i širenjem tehnološkog spektruma koje je povezano sa tim. Godišnje se 92.000 stručnjaka iz celog sveta usavršava na Viessmann akademiji.

Viessmann ponuda usluga obuhvata i pomoć tehničke službe, ponudu softvera, podršku u marketingu i prodaji, kao i informativni sistem i sistem poručivanja, koji je jednostavan za upotrebu i dostupan non-stop preko interneta.

Stručni forumi o energiji

Visoko rangirani stručnjaci za energiju i klimu redovno se okupljaju na forumima o energiji i raznim stručnim forumima koje organizuje Viessmann akademija radi diskusija i razmene saznanja iz tih oblasti. Od prvog održavanja foruma 2008. godine učestvovalo je oko 2.500 partnera - stručnjaka iz oblasti grejanja, kao i projektanata, arhitekata i inženjera. To pokazuje da postoji velika potreba za razmenom stručnih informacija i razmatranjem veza između politike i tehnologije.

Na forumima renomirani stručnjaci iz oblasti politike, nauke i branše grejne tehnike predstavljaju svoje nazore, iznose svoje viđenje rešenja problema i učestvuju u diskusijama.

foren.jpg
ueberreichung_stiftungsurkunde.jpg

Viessmann Alendorf fondacija: poziv na odgovornosti

Viessmann se poziva na društvenu i socijalnu odgovornost. Shodno ovom načelu preduzeća, Viessmann se angažuje na polju nauke, umetnosti, kulture i društva. Za finansiranje projekata u Nemačkoj i inostranstvu godišnje se izdvajaju šestocifrene donacije.

Da bi se ovaj raznoliki angažman ujednačio i uobličio i da bi se osigurao njegov kontinuitet i ubuduće, osnovana je "Viessmann Allendorf fondacija". U avgustu 2010. godine je predsednik pokrajinske vlade dr Walter Lübcke predao povelju fondacije dr Martinu Viessmannu.

magazin aktuell

Magazin aktuell

Viessmann magazin za sve zaposlene i prijatelje kompanije Viessmann

Pregled magazina
Auszeichnungen

Nagrade

Odlikovanja i nagrade za proizvode i kompaniju Viessmann

Detaljnije...
Zertifikate

Sertifikati

Viessmann poseduje brojne sertifikate, npr. DIN EN ISO, EMAS, itd.

Detaljnije...

Start_Landebahn.jpg

Aerodrom u Alendorfu (Eder)

Aerodrom u Alendorfu (Eder) izgrađen je 1966. godine, a 2005. godine je potpuno modernizovan, odnosno proširen, i danas ispunjava sve standarde modernog aerodroma. Osim toga, on udruženju vazdušnih luka Ederbergland služi kao baza, koje ga prevashodno koristi za obuku i rad mladih.

Viessmann Corporate Film 2017
Film o Viessmann preduzeću
viessmann_allendorf.jpg
Film o Viessmann preduzeću