Inverterski klima uređaj: koje su njegove prednosti?

Inverterski klima uređaj: koje su njegove prednosti?

U poređenju sa tradicionalnim klima uređajem sa fiksnim kompresorom )on/off), inverterski klima uređaj može da modulira snagu napajanja prema zahtevu za hlađenjem ili grejanjem. Ovo eliminiše stalno uključivanje i isključivanje kompresora, tipično za tradicionalni klima uređaj.

Stoga je pomocìu inverterskog klima ureðaja zagarantovana ušteda energije.


Freon R32, ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo

klima

Svi Viessmannovi klima ureðaji za kucìnu upotrebu kao rashladno sredstvo koriste freon R32, koji nudi nekoliko prednosti i za uštedu energije, u pogledu efikasnosti klima uređaja, kao i za zaštitu životne sredine: indeks GWP (Global Warming Potential), to je ustvari u skladu s odredbama evropske uredbe br. 517/2014, koja će počevši od 2025. godine zabranjivati upotrebu freona sa velikim koeficijentom GWP u split klima uređajima sa rashladnim sredstvom u količini manjoj od 3 kg.


Tretiranje vazduha: maksimalan komfor uz brigu o zdravlju

klima

Klima uređaji aktivno tretiraju vazduh u prostoriji. Vecìina Viessmannovih ureðaja opremljena je jonizatorom na bazi hladne plazme. Ovaj ureðaj je testiran i sertifikovan omogucìava da se za samo 2 sata neutrališu do 99% patogena prisutnih u okolini.

Krajnji efekat ovog procesa je vazduh izvanrednog kvaliteta, sličan onome koji se oseća posle oluje.


Duboko udahnite uz HL-OP-15 prečišćivač vazduha

preciscavac_vazduha_image_text_XL.jpg

Prečišćivač vazduha HL -OP -15 je savršen za prostorije do 40m2. Među brojnim prednostima ovog modela koji uključuje 6-stepeni nivo filtracije, jeste fotokatalitički filter koji omogućava efikasno uklanjanje ne samo prašine i alergena već i dima i neprijatnih mirisa. Ovaj model prečišćivača ima i automatsku funkciju SILENT koja smanjuje brzinu rada ventilatora i na taj način obezbeđuje tih rad aparata. HL -OP -15 je opremljen inteligentnim sistemom senzora koji informišu o nivou zagađenosti vazduha u prostoriji i kada bi trebalo zameniti filtere novim.


Vitoclima klima uređaji, monosplit ili multisplit varijanta?

 

Vitoclima klima uređaji, monosplit ili multisplit varijanta?


Paleta Viessmann klima uređaja uključuje klima uređaje Vitoclima monosplit serije 200-S i Vitoclima 300-S multisplit klima uređaje.

Prednost multisplit klima uređaja je što omogucìava povezivanje više unutrašnjih jedinica na jednu spoljnu jedinicu. To osigurava maksimalni komfor u prostoru, jer se pojedine prostorije ili prostori mogu hladiti/grejati samostalno, a istovremeno se štedi puno prostora na balkonu ili u vrtu jer je potrebna samo jedna spoljna jedinica.

U slučaju Vitoclima 300-S mogu se povezati do 5 unutrašnjih jedinica. Buducìi da je spoljna jedinica klima uređaja može povezati više unutrašnjih jedinica, možete slobodno odabrati jedan od sledećih modela unutrašnjih jedinica:

  • zidni
  • kasetni
  • kanalski
  • podno-plafonski

Izbor unutrašnje jedinice vrši se prema karakteristikama prostorije, ali i estetici. Na primer, elegantna i moderna zidna unutrašnja jedinica može se predvidetivza klimatizaciju dnevnog boravka, a u prostorijama za spavanja može se predvideti kanalski tip jedinice sa kanalima, rešenje kod koga je unutrašnja jedinica sakrivena u spuštenom plafonu i ne vidi se a što zahteva spušteni plafon. Na ovaj način Vitoclima 300-S osigurava maksimalnu fleksibilnost instalacije.