Kotlovi na ulje – do 98% stepena iskorišćenja kondenzacionom tehnikom

Upotrebom Viessmann kondenzacionog kotla dajete aktivan doprinos efikasnosti resursa i uštedi energije zahvaljujući njegovoj efikasnosti i veoma visokom stepenu iskorišćenja od 98 procenata* prilikom pretvaranja ulja u toplotu.

Naši kondenzacioni kotlovi na gas su već zakoračili u budućnost. Već sada su opremljeni da pređu sa fosilnog ulja na ulje sa udelom bioulja. Zahvaljujući tome mogu da rade i sa udelom regenerativne energije.

Za Vaše novo grejanje možete da koristite i besplatnu sunčevu energiju. Svi kotlovi su prilagođeni za kombinovanje sa Viessmann solarnom tehnikom – Viessmann sistemska tehnika garantuje optimalni sklad svih komponenti, uključujući i regulaciju koja ispunjava sve želje.

*odnosi se na gornju vrednost grejanja (kondenzacija Hs)

Grejanje na ulje

Grejanje na ulje – efikasnost resursa kondenzacionom tehnikom

Kondenzacioni kotlovi skoro u potpunosti uzimaju toplotu koja se nalazi u dimnim gasovima i pretvaraju je u toplotu za grejanje. Zbog toga su Viessmann kondenzacioni kotlovi opremljeni  Inox-Radial izmenjivačima toplote od nerđajućeg čelika, koji dimne gasove toliko ohlade pre nego što odu u dimnjak, da se para koja se nalazi u njima ciljano kondenzuje, te se oslobođena toplota dodatno predaje sistemu za grejanje. To povećava efikasnost a smanjuje troškove grejanja i zagađenje okoline.