Grejanje na drva ali gospodski

Grejanje na drva i ugalj ima svoje draži. Međutim, svako ko je zimus ložio sigurno se zapitao:

  • Kako da obezbedim komfor i toplinu doma, ali da troškovi grejanja ne budu tako visoki
  • Da li mogu da izbegnem loženje 4-5 puta dnevno, prljave ruke, gomile pepela?
  • Moram li zaista trošiti ovoliko vremena na moje grejanje?

Viessmann pirolitički kotao na drva pruža jednu retku stvar:

> grejanje na drva, ali gospodski

Ukoliko posedujete kotao, koji kuću od 100m² greje sa 5m³ drva po grejnoj sezoni, a pritom se loži jednom dnevno i čisti jednom nedeljno - Vi ste bez sumnje gospodin čovek. Gospodin koji pri tom jako štedi, kada se ova tehnika uporedi sa bilo kojim sistemom grejanja na drva, koji je danas moguće naći na tržištu.

Ovo je "gospodska" investicija iz još jednog razloga: pirolitički kotao Vitoligno 100-S je napravljen nemački-solidno, da nadživi kuću u kojoj je instaliran. Napravljen je od čelika debljine 8mm (najdebljeg u Evropi) i ima najveći vodeni prostor među uporedivim na tržištu.

Ovaj kotao je takođe dovoljno "pametan" - sam zna koliko toplote treba da proizvede, u zavisnosti koliko je napolju hladno. Može se "voziti" od 40-100% svoje snage, a da gospodin, pardon, domaćin, uopšte ne razmišlja o tome.

Viessmann pirolitički kotao Vitoligno 100-S (od 25, 30, 40, 60 ili 80 kW) radi drugačije od običnih kotlova na drva: u ložišnom prostoru se drvo prvo osuši, zatim se bez prisustva kiseonika užari, ugljeniše i potpuno se pretvori u gas.

Upravo taj "drveni" gas je ono što sagoreva drvo na najštedljiviji mogući način - predivnim, čistim plamenom trošeći pri tome 30% manje drveta nego ostali kotlovi. A ukoliko tom kotlu dodate i akumulator toplote "pufer", nećete morati da ložite čak i do 2 dana, obezbeđujući pritom dodatnu uštedu od 10%.

Preko sledećeg linka pogledajte film o Viessmann pirolitičkom kotlu na drva i pronađite više stručnih detalja o našem proizvodu:

> Vitoligno 100-S