Veliki potencijal ostvarivanja efikasnosti na polju tržišta nekretnina

Od skoro 40 miliona stambenih jedinica u Nemačkoj oko 22 miliona se iznajmljuje. Ove cifre jasno pokazuju koliki doprinos u postizanju energetskih i klimatsko-političkih ciljeva može da pruži stambena privreda, pogotovo ako se ima u vidu da svega 20 procenata grejnih instalacija u Nemačkoj odgovara novim standardima.

Više od 80 procenata višeporodičnih kuća je izgrađeno pre 1978. godine i uglavnom imaju zastarelu tehniku instalacija. Kada bi se ovaj ogromni potencijal efikasnosti iskoristio, svi bi imali korist od toga: podstanari zbog manjih troškova za grejanje, a vlasnici zbog više vrednosti nekretnine koju bi lakše mogli da izdaju.

Za primenu u stambenoj privredi Viessmann nudi sistemska rešenja sa proizvođačima toplote na sve energente - kondenzacione kotlove na ulje i gas, kao i solarne instalacije, kotlove na biomasu i toplotne pumpe. Veoma isplatljiva alternativa za velike zgrade je upotreba kogeneracionih sistema, pošto se toplota nastala proizvodnjom struje svrsishodno koristi. Viessmann kompletna ponuda obuhvata kogeneracione centrale od 1,0 do 530 kWel, odnosno od 6,0 do 660 kWth.


Linkovi

Ovde ćete naći linkove na teme koje Vam mogu biti zanimljive.

Prospekte.jpg

Poručite prospekt

Poručite besplatan prospekt.

Proizvodi za porodične kuće

Proizvodi za višeporodičnu kuću

dalje

Kompletna ponuda za sve energente

Viessmann nudi za sve oblasti primene i energente individualna rešenja sa efikasnim sistemima.

dalje
EnEV.gif

Informacije o Regulaciji o uštedi energije

Regulacija o uštedi energije i Zakon o obnovljivim izvorima energije

Reference

Grejna tehnika za sve zahteve

dalje

Preuzimanje tehničkih uputstava

Baza tehničkih uputstava u PDF formatu

dalje