Viessmann sistem proizvodnje

Viessmann sistem proizvodnje je obavezujuća regulativa za sva pridružena društva koja propisuje kako da se oblikuju, implementiraju, kontrolišu i stalno poboljšavaju procesi za izradu proizvoda.

On sadrži relevantne ciljeve, principe, metode i alate organizacije proizvodnje – bazirajući se na kontinuiranom poboljšanju i sinhronim procesima.

 

Temelji proizvodnje

Standardizacija / vizualizacija / red i čistoća


Radi stabilnosti proizvodnje procesi se odvijaju na utvrđeni način, jer se tako odmah uočavaju odstupanja. Pri tom se izbegava rasipanje, a teži povećanju maksimuma.
 

Zaposleni

Kvalifikacije / obrazovanje / sigurnost na radu


Visoke kvalifikacije naših zaposlenih vidimo kao preduslov za implementaciju principa proizvodnje. Zaposleni su zadovoljniji zbog mogućnosti kontinuiranog usavršavanja, za šta su, između ostalog, na raspolaganju raznovrsni programi usavršavanja na našoj Akademiji.
 

Sinhronizovani procesi

Proizvodni kapacitet / vreme proizvodnje / logistika / KVP / upravljanje proizvodnjom


Mi proizvodimo upravo ono što je potrebno korisnicima. To ne važi samo za porudžbine korisnika, već i naše interne procese kod odnosa korisnik-isporučilac.
 

Efikasna postrojenja

Sredstva za rad prilagođena proizvodnji


Da bismo mogli da proizvedemo proizvode po tržišno povoljnim cenama, moramo maksimalno da iskoristimo naša proizvodna postrojenja i da izbegnemo neplanirane obustave rada. Ovde se upotrebljava operativni koncept na TPM bazi.
 

Proizvodi i procesi bez greške

Sprečavanje grešaka / prijavljivanje grešaka / otklanjanje grešaka / auditiranje


"Kvalitet na prvom mestu" je moto svih zaposlenih, a cilj je da proizvodi i procesi budu bez greške. Samo tako možemo našim korisnicima da isporučimo proizvode vrhunskog kvaliteta.
 

Proizvodni menadžment

Shopfloor Management


Mi se trudimo da kvalifikovani zaposleni održavaju proces napretka. Kajzen (stalno usavršavanje) potpomaže ovaj proces.