Elektro kotao Vitotron 100

Električni kotlovi su odlično rešenje za zagrevanje objekata koji nemaju priključak na gasnu mrežu i idealan su izbor za energetski efikasno grejanje.

Električni kotlovi su moderni, pouzdani, bezbedni i ekološki izvori toplote. Radi se o kompaktnim uređajima koji su estetski dopadljivi i koji se mogu lako montirati bukvalno na bilo kom mestu.

Grejanje električnim kotlom obezbeđuje:

●  Laku montažu
●  Male troškove rada
●  Udobno upravljanje
●  Mogućnost kombinovanja sa drugim izvorima toplote i fotovoltaikom

Vitotron 100

Lepo izgleda i lako se montira

Montaža uređaja Vitotron 100 nije skupa i ne zahteva gasni priključak, izgradnju dimnjaka, posebnu kotlarnicu ili posebni prostor za skladištenje goriva. Sve što Vam je potrebno je priključak na električnu mrežu. Upravljanje na osnovu spoljašnje temperature (kod uređaja VMN3) osigurava visoki komfor grejanja i rad bez ikakvog održavanja, što uz efikasnost uređaja od 99.4% (realna efikasnost) obezbeđuje energetski efikasan rad sistema za grejanje.

Besprekoran rad

Električni kotlovi Vitotron 100 mogu da služe kao glavni grejni uređaj u objektu ili kao podrška grejanju objekta u kome je glavni izvor toplote kotao na čvrsto gorivo ili kamin. Osim niskih troškova grejanja, Vitotron 100 obezbeđuje visok komfor za korisnika i osigurava da se u toku odsustva korisnika iz objekta održava temperatura grejnog sistema dovoljna da spreči smrzavanje u instalacijama.

Kotao Vitotron 100 može da se kombinuje sa bafer tankom za centralno grejanje. Ovakav sistem akumulira toplotu u periodima jeftine tarife električne energije, čime se postižu još niži troškovi grejanja.

Vitotron 100 se može priključiti na bilo koju instalaciju centralnog grejanja, kao i na rezervoar za pripremu sanitarne tople vode za domaćinstvo. Kotao je opremljen ekspanzionom posudom kapaciteta 5 litara i svom neophodnom sigurnosnom armaturom. U kombinaciji sa bojlerom za pripremu potrošne tople vode, moguće je podesiti temperaturu sanitarne vode, kao i uključivati recirkulacionu pumpu u zavisnosti od zahtevanih dnevnih i nedeljnih programa

Grejanje nezavisno od fosilnih goriva

Korišćenje čvrstog goriva je trenutno najjeftinije ali nije pouzdano. Kako u slučaju kamina, tako i kod korišćenja kotla na čvrsta goriva, mora se uzeti u obzir potreba za smeštajem goriva i često čišćenje kamina ili kotla. Još jedan problem predstavlja činjenica da se kotlarnica ne sme dugo ostaviti bez nadzora, dok se dužim odsustvom, na primer odlaskom na godišnji odmor, rizikuje mogućnost zamrzavanja sistema.

Ovi problemi nestaju ukoliko se koristi električni kotao, koji podržava grejanje kada se, iz raznoraznih razloga, ne može vršiti dodavanje čvrstog goriva. On će se potpuno automatski uključiti isključivo u slučaju da se na primer u jutarnjim satima ugasi vatra u kaminu. Kada nema nikoga kod kuće, on će samo održavati temperaturu koja ne dozvoljava zamrzavanje sistema.

Na slici: Kontrolna jedinica kotla je jednostavna za upravljanje
Łatwy w obsłudze regulator kotła
Vitotron 100

Grejni sistem sa akumulacijom

Korišćenje električnog kotla u kombinaciji sa bafer tankom za akumulaciju toplote osigurava komforno grejanje sa malim troškovima uz relativno nisko investiranje u komponente sistema. Korišćenjem sistema akumulacije toplote u periodima niskih tarifa za električnu energiju, troškovi grejanja se mogu značajno umanjiti.

Sistem automatskog rada se može kontrolisati eksterno, a moguća je i saradnja na primer sa sistemom fotovoltaike. Ovo čini rad uređaja još jeftinijim, budući da se tada primarno koristi besplatna električna energija sa Vašeg krova. Kombinacijom prednosti akumulacije toplote i proizvodnje besplatne električne energije fotovoltaikom dobijamo najniže troškove za grejanje.


ZAŠTO JE VITOTRON 100 PRAVI IZBOR?

  • Mogućnost podešavanja na displeju kotla temperature u grejnom sistemu od 20 do 85 °C.
  • Automatska modulacija snage grejača u zavisnosti od trenutnog zahteva za toplotom.
  • Uređaj se može priključiti na bilo koji sistem za centralno grejanje kao i na bojler za pripremu sanitarne tople vode.
  • Upravljanje po vremenskim uslovima osigurava energetski najefikasniji rad kotla usled automatskog podešavanja sistema promenama spoljašnje temperature.
  • Mogućnost podešavanja na displeju kotla željene temperature u prostorijama za 24 časa i 7 dana.
  • Mogućnost regulacije na srpskom jeziku
Na slici: Dodatni modul za regulaciju instalacije sa mešnim ventilom
Moduł dodatkowy do sterowania instalacją z zaworem mieszającym

Vitotron 100

Vitotron 100