Partner u blizini

Upravljanje Viessmann sistemom grejanja pomoću aplikacija

Viessmann aplikacije Vam omogućavaju da praktično upravljate svojim sistemom grejanja preko interneta

Sistemom grejanja se može upravljati na tradicionalan način okretanjem termostata, ili praktično preko interneta. Aplikacija takođe omogućava daljinsko održavanje od strane odobrenog instalatera grejanja. To je omogućeno zahvaljujući inteligentnim Viessmann aplikacijama, internet interfejsom kao i uređajima za pristup internetu kao što su pametan telefon ili tablet.

ViCare termostatski ventil za radijatore za upravljanje preko aplikacije ViCare i Vitodens 333-F

Viessmann aplikacije za vlasnike sistema

Vlasnicima sistema je obično najbitnije da aplikacija bude laka za korišćenje. Moraju se uzeti u obzir i faktori kao što su bezbednost i potencijal za uštede. Sa aplikacijom za upravljanje grejanjem ViCare, Viessmann je razvio dve aplikacije koje zadovoljavaju najvažnije potrebe sistemskih operatera. U međuvremenu, važni dokumenti kao što su priručnici za korisnike su u svakom trenutku dostupni preko aplikacije ViBooks. Takođe, Viessmann Provera ekonomičnosti energije zgrade daje vlasnicima sistema i zainteresovanim stranama jasne odgovore na pitanja o modernizaciji sistema grejanja.

Aplikacija ViCare – upravljanje grejanjem preko aplikacije

Za vlasnike sistema

Upravljajte sistemom grejanja preko aplikacije: aplikacija ViCare nudi nove mogućnosti za upravljanje sistemom grejanja preko interneta. Grafički interfejs aplikacije ViCare je namerno dizajniran da bude jednostavan. Rezultat: potpuno intuitivan rad sistema grejanja.

Sistem je projektovan da upravlja jednim krugom grejanja. Imate mogućnost da izaberete zahtevanu temperaturu u prostoriji prevlačenjem odn. da prebacujete između „Standard” i „Party” režima („Prošireno grejanje”) pritiskom na ekran. Kada napuštate kuću („Away”), potrebna je samo jedna komanda da smanjite temperaturu sistema grejanja i štedite energiju.

Svako ko želi da programira različita vremena uključivanja/isključivanja za svaki dan veoma će ceniti ovu pomoćnu funkciju. Odvojeni taster na početnom ekranu takođe pokazuje brojne savete za uštedu energije.

Preuzmite aplikaciju ViCare

Dostupna za iOS i Android.

Aplikacija ViBooks – brošure i dokumenti

Za vlasnike sistema

Da li želite da preuzete brošuru za proizvod kao PDF dokument, ili ste negde zagubili uputstva za rad za Vaš Viessmann sistem grejanja? U našoj onlajn bazi podataka ViBooks, potrebni dokumenti su Vam brzo pri ruci.

Preuzmite aplikaciju ViBooks

Dostupna za iOS i Android.

Provera ekonomičnosti energije zgrade – ušteda energije preko aplikacije

Za vlasnike sistema

Provera ekonomičnosti energije zgrade nudi jasno strukturisane detalje za identifikaciju sistema i troškova za modernizaciju sistema grejanja. Ovaj program poseduje procesor koji je testiran i sertifikovan od strane TÜV-a, i koji je dostupan u dve različite verzije – jedna za distributere i jedna za krajnje korisnike.

Aplikacija sa pojednostavljenim korisničkim komandama je dostupna za krajnje korisnike. To omogućava brzu proveru mogućnosti projekta modernizacije grejanja, koja traje deset minuta. Rezultat se može poslati najbližem instalateru grejanja putem e-pošte.

Aplikacija za Proveru ekonomičnosti energije zgrade

Dostupna za iOS i Android.

Aplikacije za Viessmann distributere

Viessmann za svoje distributere nudi niz korisnih aplikacija za grejanje, koje olakšavaju svakodnevni rad i omogućavaju im da zadovolje zahteve svojih klijenata. Na primer, aplikacija ViGuide omogućava daljinsko praćenje i održavanje sistema grejanja. Dok vlasnici sistema profitiraju od veće pouzdanosti u radu, distributeri uvek imaju onlajn pregled nad sistemima grejanja o kojima vode brigu.

Aplikacija za rezervne delove je razvijena sa ciljem brze identifikacije i poručivanja rezervnih delova. Ona takođe omogućava direktan pristup najvažnijim informacijama, kao što su cena i upotreba odgovarajućih pojedinačnih i rezervnih delova. Još jedna usluga za distributere je aplikacija Academy. Ona pruža informacije o spektru usluga Viessmann akademije i uključuje razne ponude za e-učenje kada ste u pokretu.

U nastavku su informacije o svim dostupnim aplikacijama. Detalji za pristup/prijavu su potrebni da bi se koristio celokupan spektar funkcija ove aplikacije. Ako ih nemate pri ruci ili ih još niste dobili, možete se obratiti svojoj Viessmann kontakt osobi ili najbližoj Viessmann filijali. Naši savetnici će Vam rado pomoći.

Aplikacija ViGuide – direktna digitalna usluga klijentima

Za distributere

Dobijate neprocenjivu dodatnu pogodnost za usluge koje pružate klijentima: nevidljivu pouzdanost u radu. Viessmann aplikacija ViGuide će Vas odmah informisati o važnim promenama na uređajima koje koriste Vaši klijenti. U slučaju greške, možete reagovati brzo i ispraviti problem na daljinu, a da klijent to čak i ne primeti. Aplikacija Vas takođe obaveštava kada Vas neki drugi klijent zamoli da vodite računa o njegovom uređaju.

Aplikacija je jasno strukturisana i sadrži važne parametre kao što su i kriva grejanja i regulatori temperature. Oni Vam omogućavaju da napravite ključna podešavanja na daljinu i izbegnete nepotrebna putovanja.

Preuzmite aplikaciju ViGuide

Dostupna za iOS i Android.

Aplikacija za rezervne delove – Podrška kod servisiranja i poručivanja

Za distributere

Ova aplikacija za rezervne delove nudi brzu i jednostavnu podršku za instalatere kada servisiraju sisteme grejanja svojih klijenata. Pored toga, aplikacija omogućava servisnim kompanijama da vode geo-validiranu evidenciju o posetama za puštanje u rad i garanciju/održavanje. Takođe su korisne sledeće funkcije:

  • Skeniranje bar koda (takođe oflajn) relevantnih proizvoda i rezervnih delova
  • Provera dostupnosti rezervnih delova pomoću funkcije kartice
  • Poručivanje rezervnih delova
  • Podrška za posete za puštanje u rad i održavanje

Preuzmite aplikaciju za rezervne delove

Dostupna za iOS, Android i Windows Phone*

* Windows Phone verzija 8 (Windows Phone)

Aplikacija ViBooks – pretraga dokumenata i baza podataka

Za distributere

ViBooks služi za centralnu pretragu dokumenata i trenutno nudi pristup za preko 30.000 dokumenata. Kontrola pristupa za korisničke nivoe (prijava) za različite tipove dokumenata. U našoj kontrolnoj listi u nastavku naučićete, između ostalog, koji tipovi dokumenata su dostupni preko aplikacije ViBooks.

Tehnički vodiči / tehnički listovi
Cenovnici
Uputstva za instalaciju/servisiranje
Vitoset dokumenti
Marketinški dokumenti
Priručnici

Preuzmite aplikaciju ViBooks

Dostupna za iOS i Android.

Provera ekonomičnosti energije zgrade – sveobuhvatni saveti za Vaše klijente

Za distributere

Viessmann Provera energije zgrade daje distributerima alate kojima mogu pružati još detaljnije savete za svoje klijente. U samo nekoliko koraka mogu pokazati svojim klijentima u kojoj meri bi mogli profitirati od projekta modernizacije grejanja. Potrebno je samo da se unese nekoliko informacija u PC računar ili tablet da bi se postigao zahtevani rezultat. Pre toga, korisnici imaju izbor da li će u centru njihovog proračuna biti sistem grejanja ili energetski aspekti zgrade. Moguća je i kombinacija jednog i drugog.

Provera ekonomičnosti energije zgrade nudi jasno strukturisane detalje za identifikaciju sistema i troškova za modernizaciju sistema grejanja. Program sa jezgrom za proračun, koji je ispitan i sertifikovan od strane TÜV-a, ima opširne mogućnosti za detaljan unos parametara zgrade.

Moguće je da se simuliraju sistemi sa do četiri generatora toplote i uporede različite verzije. Aplikacija je dostupna kao onlajn i oflajn verzija. Jednom uneti projekti se mogu sačuvati i ponovo pokrenuti. Na kraju, ali ne i najmanje važno, mogu se povezati detalji o kompaniji (na primer logotipi na ispisima) radi lakšeg prepoznavanja.