Partner u blizini
Aplikacija ViGuide

Uslužna aplikacija za distributere

Pratite sve sisteme Vaših klijenata na daljinu sa bilo kog mesta. ViGuide je centralni alat za upravljanje i vitalni je deo Vaše kutije sa alatima.

Daljinsko praćenje
Trenutna radnja
Web aplikacija ili mobilna aplikacija
Pogled na mapu, koji Vam pomaže oko planiranja Vaše rute


ViGuide Vas povezuje sa Vašim klijentima brzo i praktično. 

Pratite Vaše instalacije onlajn na daljinu i rešavajte probleme čim nastanu. ViGuide je dostupan kao web aplikacija i mobilna aplikacija bilo gde, bilo kad i na većini uređaja bez potrebnih ažuriranja.

Omogućava Vam da efikasnije obavljate čitav niz važnih zadataka, proširite svoj portfolio usluga za klijente i povećate zadovoljstvo klijenata. Potreban Vam je samo sistem grejanja koji ima povezan gateway (Vitoconnect ili nova elektronska platforma) i klijent koji koristi aplikaciju ViCare za pametan telefon.

Vaši klijenti mogu biti potpuno sigurni, jer znaju da uvek pratite njihov objekat na daljinu, osiguravate da radi savršeno i svaki problem možete rešiti brzo, u nekim slučajevima čak i pre nego što nastane.

Radi na daljinu i na licu mesta. Radi na mnogim mobilnim uređajima. Radi u svim slučajevima upotrebe. Softver koji raste zajedno sa Vašim poslovanjem.

Sve ovo čini ViGuide Vašim alatom broj jedan za onlajn usluge!

Paketi

ViGuide stavlja snagu podataka u Vaše ruke, tako da možete da uradite više sa manje napora. Novi paketi Plus i Pro Vam omogućavaju daleko više od osnovnog praćenja, upravljanja i dijagnostike grešaka.

Posetite viguide.viessmann.com za ceo spisak dostupnih funkcija

Besplatno puštanje u rad, zamena delova, daljinsko praćenje i osnovna upravljanja za sve Vaše povezane sisteme grejanja.

Jednokratni paket sa uvidom zasnovanom na podacima, koji Vam pomaže da brzo dijagnostikujete i otklonite probleme kada nastanu, kako na daljinu tako i na licu mesta.

Godišnji opširni paket koji pokriva servisiranje i održavanje, koji Vam pomaže da identifikujete probleme pre nego što nastanu i pruža Vam savete kako da optimizujete učinak sistema.

Kontrolna tabla i daljinsko praćenje

 • Sada ćete uvek imati pregled napretka instalacije Vaših klijenata. Vitoguide Vam govori šta radi ispravno i koji sistemi imaju greške koje se moraju ispraviti. Kliknite na neki sistem grejanja da biste ga izabrali i videli sve relevantne informacije o klijentu i sistemu.
 • U administrativnom delu aplikacije možete dodavati i uklanjati instalatere i upravljati podešavanjima Vašeg naloga.
 • App Switcher Vam omogućava da brzo skačete na Viessmann aplikacije koje najčešće koristite, kao što su sistem za onlajn poručivanje PartnerShop, aplikacija za rezervne delove ili ViBooks za uputstva za instalaciju kao i druga dokumentacija za proizvode.
 • Vitoguide omogućava Vama i Vašim zaposlenima pristup svim Viessmann sadržajima i kursevima za obuku na platformi onlajn učionice.
 • Sve važne sistemske informacije se lako pronalaze. One obuhvataju: ime klijenta i kontakt podatke, tip sistema grejanja i model, radni status, serijski broj i broj gateway-a. Svi ovi detalji su Vam dostupni na jedan dodir ekrana.
 • Vitoguide takođe javlja druge informacije kao što su status gorionika, vreme rada, broj pokretanja, spoljašnja temperatura, temperatura vode u kotlu i jačina WiFi signala.
 • U meri u kojoj su dostupni za sistem, Vitoguide takođe utvrđuje podatke o potrošnji gasa i električne energije kao i podatke o solarnom toplotnom sistemu.
 • Uz Vitoguide imate mogućnost da menjate niz podešavanja sistema grejanja vašeg klijenta na daljinu:
 • Pojedinačne krugove grejanja (npr. parametre krive grejanja), zadate temperature potrošne tople vode i vremenske planove grejanja po danu i vremenu.
 • Da biste rešili probleme sa povezivanjem sa bilo kojim tipom gateway-a (npr. Opto, OpenTherm ili Viessmann sistemima grejanja sa novom elektronskom platformom), ponovo pokrenite gateway.
 • Ako Vaš klijent nije kod kuće tokom dužeg vremenskog perioda, možete prebaciti sistem na program za godišnji odmor za smanjeni rad.
 • Gledanje detalja o svakoj grešci i otvaranje opisa uzroka i radnje preporučene od strane kompanije Viessmann.
 • Gledanje istorije događaja sistema sa detaljima o tome ko i kad je napravio promene.
 • Direktan link ka aplikaciji za rezervne delove (ET) Vam omogućava da poručite tačno one delove koji su Vam potrebni za obavljanje posla.
 • Viessmann takođe olakšava Vašim klijentima da obavljaju radove održavanja i izbegavaju probleme pre nego što nastanu. Poručite delove koji su Vam potrebni za obavljanje održavanja – potreban je samo jedan klik. Vaša porudžbina obuhvata sve delove koji će Vam biti potrebni za odgovarajući sistem grejanja – nema potrebe za gubljenjem mnogo vremena oko traženja delova, a i nema rizika da zaboravite vitalnu komponentu.

Da li vodite računa o više klijenata, koji su raštrkani na širem geografskom području? Da li želite geografski pregled svih sistema u Vašem području? Pogled na mapu Vam pomaže da planirate najefikasnije rute između klijenata. Za više detalja o sistemu i gledanje njegovog statusa, jednostavno kliknite na njega na mapi.

Sada Vas može kontaktirati i podržati Tehnička služba (TD) kompanije Viessmann – još brže i lakše. Samo otvorite tiket i podesite vreme kada Vam tehničar može uzvratiti poziv ili čekajte da Vam pomogne korisnička služba. Bićete uvek obavešteni o trenutnom vremenu čekanja. Dobićete odgovore koji su Vam potrebni da brže rešite probleme Vaših klijenata sa grejanjem.

Mobilna aplikacija

Aplikacija ViGuide za mobilne uređaje je dostupna i za iOS i za Android uređaje. Vama kao partnerima i dalje će omogućavati da puštate u rad Viessmann sistem grejanja sa novom elektronskom platformom. U njega spadaju toplotne pumpe Vitocal, baterija za skladištenje Vitocharge, sistemi ventilacije i kombinacije ovih uređaja. Takođe će Vam omogućiti da obavljate druge važne zadatke:

 • Povezivanje sistema grejanja na internet
 • Puštanje u rad ViCare komponenti
 • Vođena zamena delova
 • Praćenje svih onlajn sistema

Preuzmite aplikaciju ViGuide

Dostupna za iOS i Android.

Smart Home komponente

Povezali ste sistem grejanja Vašeg klijenta sa internetom – ili pomoću gateway-a Vitoconnect ili sa novim Viessmann kotlom koji sadrži Viessmann elektronsku platformu One Base. Vaš klijent koristi ViCare za upravljanje svojim centralnim grejanjem i grejanjem potrošne tople vode, a od Vas kao njegovog instalatera želi da iste pratite na daljinu pomoću aplikacije ViGuide. Šta se dešava sledeće? Viessmann sistem Smart Climate, koji se sastoji od senzora klime i eTRV-ova, omogućava vlasnicima kuće da regulišu temperaturu u pojedinačnim prostorijama gde su ove komponente instalirane. Možete ih podržati pomoću aplikacije ViGuide, tako što ćete izvršiti podešavanja za prostorije i pustiti uređaje u rad.

Sistemski zahtevi

Web

 • Veza sa internetom
 • Web pretraživač (preporučujemo Chrome, Safari ili Firefox)
 • Nije podržan IE

Mobilni uređaj

 • Pametan telefon ili tablet sa iOS v14.0 i novije
 • Pametan telefon ili tablet sa Android v5.0 i novije (za zamenu rezervnih delova 7.0 i novije)