Partner u blizini
Aplikacija ViCare

Upravljanje grejanjem preko aplikacije

Upravljajte svojim Viessmann sistemom grejanja preko interneta. Ostvarite uštedu vremena i energije.

Toplota i potpuna sigurnost
Štedite troškove kada niste kod kuće
Direktna veza sa Vašim instalaterom grejanja
Intuitivan rad preko pametnog telefona
Produženje garancije do 5 godina
Uštede kroz pametne komponente


Upravljajte svojim grejanjem na daljinu pomoću Viessmann aplikacije ViCare

Viessmann aplikacija ViCare Vam nudi nove načine za upravljanje svojim sistemom grejanja preko interneta. Grafički interfejs aplikacije ViCare je dizajniran da bude jednostavan i omogući potpuno intuitivan rad sistema grejanja. To povećava komfor i sigurnost, a takođe omogućava da se iskoristi potencijal za uštede energije i time smanji karbonski otisak Vašeg doma.

Aplikacija ViCare Vam pruža pregled trenutnog statusa sistema grejanja. Možete da budete spokojni i da mirno planirate grejanje. Na primer, imate mogućnost da programirate različita vremena uključivanja/isključivanja za svaki dan, koja odgovaraju Vašim potrebama. Aplikacija Vam takođe omogućava da aktivirate „Comfort” (komfor) režim, koji je takođe poznat kao „Party” režim. Njime možete produžiti vreme grejanja, na primer ako planirate da okupite društvo za večeru, koja će trajati do posle Vašeg običnog vremena za spavanje. Onda postoji mogućnost za brzi odabir „Economy” režima. Njime možete smanjiti temperaturu u prostoriji kada niste kod kuće tokom dana. Želite da uživate u dugoj vrućoj kupki? Jednostavno aktivirajte funkciju „I want hot water” (želim vruću vodu).

Preuzmite aplikaciju ViCare

Aplikacija ViCare se može koristiti u kombinaciji sa Viessmann sistemom grejanja sa omogućenim pristupom internetu ili modulom za komunikaciju Vitoconnect. Možete ga nabaviti kod Vašeg instalatera grejanja. Ovde možete preuzeti aplikaciju ViCare:

Koje funkcije nudi aplikacija?

Aplikacija ViCare Vam omogućava da upravljate i pratite svoj sistem grejanja. Njome možete upravljati do tri kruga grejanja. Ovo možete raditi pomoću aplikacije*:

Gledanje statusa celokupnog sistema na jednom mestu i u realnom vremenu
Podešavanje željenih temperatura za krugove grejanja ili pojedinačne prostorije
Podešavanje vremena uključivanja/isključivanja za grejanje i potrošnu toplu vodu u samo nekoliko koraka pomoću asistenta za vreme grejanja
Podešavanje željene temperature potrošne tople vode
Prikazivanje potrošnje gasa i električne energije kao i solarnog prinosa
Prikazivanje trenutne spoljašnje temperature
Prikazivanje temperatura tokom prethodnih nekoliko dana
ViCare Smart Climate uređaji omogućavaju regulaciju temperature u pojedinačnim radijatorima ili sistemima podnog grejanja
Geofensing (geografsko ograđivanje) (opciono) omogućava automatsko upravljanje u zavisnosti od lokacije
Regulacija temperature u prostoriji pomoću glasovnog asistenta Alexa
* Imajte na umu da karakteristike i funkcije u ViCare zavise od tip Viessmann uređaja i možda nisu uvek podržane u svim slučajevima i za sve sisteme.

Glasovne komande olakšavaju upravljanje sistemom grejanja

Posebno praktično: jednostavno upravljate svim funkcijama svojim glasom. To je zato što ViCare podržava glasovnog asistenta Alexa. Ako imate pune ruke posla ili gledate uzbudljiv film, a Vaš pametan telefon je isključen, samo recite koliko udobno želite da Vam bude. 

Iskoristite sledeće prednosti uz aplikaciju ViCare

  • Zeleno za ispravnost – vidite na jednom mestu da li je sve OK
  • Informišite se o tekućem servisiranju
  • Direktan pristup adresi sačuvanog instalatera
  • Direktan i praktičan rad sistema grejanja
  • Snimite svoju dnevnu rutinu i automatski štedite energetske troškove
  • Podesite standardne funkcije na dodir tastera na Vašem pametnom telefonu
  • Jednostavno unesite kontakt detalje instalatera
  • Brza i efikasna pomoć – instalater ima sve važne informacije
  • Sveobuhvatan paket za bezbednost i održavanje bez glavobolje

ViCare Smart Climate rešenja

ViCare Smart Climate rešenja kompanije Viessmann su najnovija generacija uređaja za praktično upravljanje pojedinačnim prostorijama. Komponente kao što su termostati za radijatore i za podno grejanje omogućavaju Vam da upravljate svojim sistemom grejanja još preciznije i pomažu Vam da uštedite energetske troškove. Upravljanje ViCare komponentama je vrlo jednostavno. Kada su instalirani, potrebna Vam je samo aplikacija ViCare da biste podesili pravu temperaturu u svakoj prostoriji. To radi i bez Viessmann sistema grejanja. Za detaljne informacije o kompatibilnosti kontaktirajte svog distributera.

Na vrhu: automatsko hidronično balansiranje

Ako Vaš sistem grejanja nije optimalno podešen, toplota neće biti ravnomerno distribuirana u zgradi. Osim što smanjuje komfor, to takođe utiče na efikasnost sistema grejanja. Ovde može biti korisno hidronično balansiranje. Ovaj proces, koji obično obavlja instalater sistema grejanja ručno, povećava energetsku efikasnost do 15 posto. ViCare Vam omogućava da još lakše iskoristite ovaj potencijal. Ako zamenite sve konvencionalne radijatorske i podne termostate ViCare termostatima i povežete ih na svoj generator toplote, moguće je potpuno automatsko balansiranje. Budući da nisu potrebni unapred podesivi termostati, hidronično balansiranje je takođe mogućnost kod projekata modernizacije.

Video o hidrauličnom balansiranju

Instalacija aplikacije ViCare

Ako imate novi Viessmann sistem grejanja sa integrisanim WiFi prijemnikom (One Base), možete preuzeti aplikaciju ViCare i povezati je direktno sa svojim grejnim uređajem. Aplikacija Vas vodi korak po korak kroz proces podešavanja Vašeg naloga. Stariji sistemi grejanja mogu raditi sa modulom Vitoconnect. Interfejs sigurno povezuje Vaš sistem grejanja na Viessmann Cloud, tako da njime možete upravljati preko aplikacije ViCare pomoću iOS ili Android pametnog telefona ili tableta.

Preuzmite aplikaciju ViCare danas

Da li želite da lakše upravljate svojim sistemom grejanja i iskoristite ogroman potencijal za uštede? Preuzmite aplikaciju ViCare i povežite je na svoj Viessmann sistem grejanja ili pametne ViCare komponente. Možete preuzeti aplikaciju ovde i isprobati demo verziju: