Partner u blizini

Vrelovodni kotlovi za industriju – štede energiju i smanjuju emisije

Vrelovodni kotao pod visokim pritiskom Vitomax LW u grejnoj stanici Gräfelfing

Energetski efikasno i čisto pružanje toplote kao i visok nivo bezbednost i pouzdanosti u radu ključni su zahtevi za proizvodne pogone i industrijska postrojenja. Kada se projektuju koncepti kotlarnica koji pokrivaju potrebu, moraju se uzeti u obzir pojedinačni zahtevi za individualna sistemska rešenja. To zahteva stručno savetovanje, širok spektar usluga i asortiman proizvoda koji osiguravaju isplativo generisanje toplote za sigurnu budućnost.

Vrelovodni kotlovi Vitomax su najpogodniji za ispunjenje tih zahteva zbog svoje konstrukcije i konfiguracije. Zahvaljujući brojnim karakteristikama, posebno kod vrelovodnih kotlova Vitomax, kao i našem bogatom iskustvu u izgradnji velikih industrijskih/komercijalnih kotlova, u stanju smo da osiguramo izvanredan kvalitet, visok nivo pouzdanosti u radu kao i dug radni vek. Stručnjaci iz našeg tima za industrijske/komercijalne kotlove usko sarađuju sa klijentom i lokalnim partnerima oko razvoja sistema koji može da radi sa maksimalnom efikasnošću, a koji je takođe prilagođen specifičnim potrebama klijenta.

Viessmann tehnologija za industrijske/komercijalne kotlove prepoznatljiva je po kvalitetu, efikasnosti, održivosti i uslugama!

Do 100 posto sa vodonikom

Kod hemijskih operacija poput proizvodnje hlora i drugih industrijskih procesa, veći deo gasa vodonika se ne iskoristi i ispušta se u atmosferu. Kotlovi Vitomax, koji mogu da rade 100 posto sa vodonikom, sa adekvatnim gorionikom, nude isplativo i efikasno rešenje. Dakle, na svakih 1 MW instaliranog kapaciteta kotla može se uštedeti >400 tona emisija CO₂ godišnje.

Vrelovodni kotlovi

U široki asortiman kompanije Viessmann spadaju vrelovodni kotlovi na nizak pritisak i na visok pritisak do snage od 22 MW, kotlovi za otpadnu toplotu za sisteme kotlova za toplu vodu na visok pritisak kao i sistemi kotlova za toplu vodu velike snage do 44 MW. Asortiman takođe obuhvata sve elemente koji su potrebni za kompletan energetski sistem, kao što su savršeno usklađena sistemska tehnologija za instrumente i upravljačke uređaje, sistemi za sagorevanje, sistemi za održavanje pritiska, pumpe, fitinzi, sistemi za regenerisanje toplote i izduvni sistemi.