Modernizacija grejanja se isplati

Savršen početak: Viessmann podržava Vaše ciljeve za uštedu energije

Energetska efikasnost u četiri zida je tema koja se svih dotiče. Investicija u novo grejanje se svakako isplati. Pomoću našeg TÜV sertifikovanog kalkulatora za proveru uštede energije možemo veoma brzo i jednostavno da Vam saopštimo kakve su individualne mogućnosti modernizacije i uštede.

Investirajte u čist dobitak

Ulaganje koje na dugi rok donosi novac je još isplatljivije zbog niskih kamata. Investicija u modernu Viessmann tehniku grejanja se brzo amortizuje zahvaljujući smanjenim troškovima za energiju, a i vrednost nekretnine se povećava ugradnjom moderne tehnike.

Ušteda bez odricanja komfora

Oko 40 procenata potrošnje energije u Nemačkoj otpada na grejanje i zagrevanje vode. Upravo tu je veoma veliki potencijal uštede. Mnoge mere modernizacije smanjuju potrošnju energije. Prvi izbor su moderni grejni sistemi koji veoma efikasno koriste energente. Viessmann kompletna ponuda nudi optimalno rešenje za sve potrebe da bi se smanjili troškovi grejanja i da se čuvaju dragoceni resursi.

Održivost kao svakodnevni moto

Svaka ušteda fosilnih goriva doprinosi očuvanju okoline. Naša odgovornost su manje emisije štetnih materija i očuvanje prirodnih resursa, što dugujemo budućim generacijama. Svako može da da doprinos tako što će koristiti modernu Viessmann instalaciju grejanja, koja je istovremeno i ekološka i štedljiva.

Modernizacija grejanja se isplati

Modernizacija grejanja se isplati:
Potrošnja energije u prosečnom domaćinstvu

( A ) Topla voda
( B ) Kućni uređaji
( C ) Svetlo
( D ) Grejanje

Rešite se starog grejanja

Odugovlačenje košta

Zastareli sistemi grejanja opterećuju okolinu emisijama a Vaš novčanik nepotrebno visokim računima za grejanje. Što pre investirate u novo, efikasno grejanje, to ćete pre početi da štedite.

Ko investira dobija pomoć

Za zamenu starih instalacija na raspolaganju su mnogobrojne subvencije. Zahvaljujući tome je investicija u inovativni i pouzdani sistem grejanja još atraktivnija za Vas.


Učinite pravu stvar: rešite se starog grejanja

Postoje raznorazne mere da bi se neka zgrada energetski modernizovala, ali nisu sve isplatljive. Zbog toga je veoma važno da se svi faktori međusobno uporede.

Poređenje odnosa troškova i koristi

Od velike je koristi ako su na raspolaganju određena poređenja kada se počne sa razmišljanjem o modernizaciji. DEKRA je na primeru jednoporodične kuće prikazala realni potencijal raznih mera uštede energije i međusobno ih uporedila, jer postoji puno mogućnosti za renoviranje, ali nisu sve jednako energetski efikasne. Zbog toga se svaka modernizacija posmatra individualno i sve optimalne mere se međusobno kombinuju.

*Za informacije o potencijalima uštede energije raznih mera molimo Vas kliknite na crveni plus.  
Modernizacija grejanja - potencijali za uštedu

Ubedljiva prednost za novo grejanje

Rezultati istraživanja koje je sprovela DEKRA pokazuju da se investicija u toplotnu izolaciju i zamenu prozora i vrata kojim se dobija niskoenergetska kuća u proseku amortizuje tek posle 20 do 30 godina. Međutim, postoje i bolje mogućnosti: novo grejanje u kombinaciji sa solarnom instalacijom, kao i izolacija podrumske tavanice su daleko isplatljiviji. Samo nova instalacija grejanja se može isplatiti uštedom na gorivu već posle šest godina.

Dobra kombinacija, veća ušteda

Ukoliko se dodatno izoluje građevina ili zamene prozori, to dodatno pozitivno deluje na račune za grejanje. Na primer, novi kondenzacioni kotao se modulišućim načinom rada automatski prilagođava niskoj potrebi za toplotom u kući.


Proračun ekonomičnosti za Vašu kuću

Ekonomično renoviranje je najuspešnije kada imate dobrog partnera i Viessmann kalkulator uštede energije - jedini koja ima TÜV sertifikat.

Napravite energetski preokret u Vašoj kući. Početak je veoma jednostavan. Sa Viessmann kalkulatorom uštede energije možete veoma jednostavno i brzo da saznate individualne mogućnosti modernizacije i uštede. Interaktivno i, naravno, besplatno Vam nudimo da saznate kakve su mogućnosti uštede i modernizacije za Vašu nekretninu.

Provera uštede energije za Vaše grejanje

Brza provera sa sertifikatom

Provera uštede energije Vaše zgrade Vam u nekoliko koraka prikazuje kakav je potencijal uštede energije Vaše zgrade. Svejedno je da li treba da se obradi instalacija grejanja, energetsko stanje zgrade ili kombinacija oba. I proračun i postupak imaju TÜV sertifikat Rajnlanda i nude objektivno rešenje.

Na kraju: zadovoljni klijenti su najbolja referenca

Proverom uštede energije za Vašu nekretninu mogu se obraditi optimalna rešenja za sve situacije i svaki zahtev.

Kondenzaciona tehnika na gas

Porodica Majer je razmišljala o svim mogućnostima i na kraju se odlučila za proverenu kondenzacionu tehniku na gas u kombinaciji sa solarnom instalacijom. Peter Majer: „Kao glava porodice morao sam dobro da promislim. Prvo sam se brinuo da će to sve biti preskupo za nas, ali posle savetovanja sa našim stručnjakom za grejanje sve je ispalo u okviru granica. Sada koristimo mnogo manje gasa.“

Informacije o kondenzacionim kotlovima na gas
Referenz-02.png

Mikrokogeneracioni modul

Porodica Hofman se prilikom modernizacije odlučila za mikrokogeneracioni modul i sada istovremeno proizvode toplotu i struju. Ulrike Hofman: „Doneli smo ispravnu odluku. Proverom uštede energije stručnjak za grejanje nam je jasno pokazao kako možemo najviše da uštedimo energiju. Zamenom starog kotla za grejanje mesečno uštedimo znatnu sumu. To je veoma isplativo. Od ušteđenog novca sada redovno možemo sebi da priuštimo produženi vikend sa našim unucima u zabavnom parku.“

Toplotna pumpa vazduh/voda

Porodica Šmol je 1986. godine izgradila kuću, a 2013. se odlučila na modernizaciju toplotnom pumpom vazduh/voda u kombinaciji sa fotonaponskim sistemom. Gerhard Šmol:"Naš sin nas je nagovorio na modernizaciju grejanja, te smo otputovali u Kasel na sajam i oduševili se toplotnom pumpom vazduh/voda. Sada se grejemo toplotom vazduha, koja je neograničeno na raspolaganju.“

Informacije o toplotnim pumpama

Referenz-04.png

Uređaji na gorivne ćelije

U novogradnji Mirka Švana snabdevanje toplotom (pre svega za zagrevanje vode) i strujom se vrši novim uređajem na gorivne ćelije. Mirko Švan: „U mojoj novoj kući dosta polažem na uštedu energije, a to se pre svega odnosi na grejanje. Zbog toga sam se odlučio za novi Viessmann uređaj na gorivne ćelije. Pošto malo toplote koristim za grejanje, onda je ostatak na raspolaganju za zagrevanje vode. Ali, najbolje od svega je što Vitovalor 300-P velikim delom pokriva moju potrebu za strujom!“

Referenz-05.png

Kotlovi na pelet

Da je modernizacija grejanja dobra investicija, pokazuje i primer porodice Šen. Volfgang Šen: „Kao penzioner morao sam dva puta da promislim da li da investiram u grejanje. Onda smo se odlučili za proveru uštede energije i stručnjak nas je posavetovao da instaliramo kotao na pelet u kombinaciji sa solarnom instalacijom. Iznenađen sam koliko je čisto grejanje na pelete, a pre svega sam oduševljen što se leti voda zagreva isključivo sunčevom energijom, tako da je leti kotao isključen.“

Referenz-06.png

Adsorpcioni uređaji na gas

Kuća porodice Bajer je zakoračila u budućnost adsorpcionim uređajem na gas Vitosorp 200-F, koji je naslednik tehnologije kondenzacione tehnike na gas. Kristijan Bajer: „Adsorpcioni uređaj na gas Vitosorp nam je bio prvi izbor. Veoma je efikasan i ekološki. Kod mene je presudilo to što se za grejanje koristi besplatna toplota zemlje, a uređaj pri tom radi potpuno bešumno. Podno grejanje koristi nisku polaznu temperaturu i potrebno mu je malo toplote. Kombinacijom kondenzacione tehnike i regenerativne toplote troši se malo gasa.“

Hidrauličko izjednačavanje

Hidrauličko izjednačavanje

Neutralne studije dokazuju: hidrauličko izjednačavanje instalacije grejanja povećava energetsku efikasnost za do 15 procenata. Osim toga, ono je propisano standardom DIN 4701 i o predaji i ugovoru u građevinarstvu.