Partner u blizini
Vitocal 250-A

Toplotna pumpa izvora vazduha

Toplotna pumpa vazdušnog izvora u monoblok dizajnu

Nazivna snaga grejanja: 2,6 do 13,4 kV
Posebno razvijen za modernizaciju
Posebno efikasan, održiv rad
Funkcija hlađenja

Ekološki odgovorne toplotne pumpe – ​​saznajte više o različitim verzijama i prednostima!

Saznaj više
Nazivna snaga grejanja

2.6 do 13.4 kW

Veoma pogodan za modernizaciju

Sa temperaturom protoka od 70 °C (na spoljnoj temperaturi do -10 °C)

Climate Protect +++

Prirodno rashladno sredstvo R290 (propan) sa posebno niskim GVP100 (potencijal globalnog zagrevanja) od 0,02

OptiPerform

Pouzdan rad sa visokom efikasnošću

Posebno tiho

Tiha operacija (super tiha)

Funkcija hlađenja

Grejanje i hlađenje u jednom

Niski troškovi rada zbog visoke efikasnosti

COP (koeficijent performansi) prema EN 14511: do 5,3 (na A7/V35)

Potrebno je 60 % manje prostora

U poređenju sa uporedivim modelima

Integrisani sistem upravljanja energijom

Osigurava transparentnost u potrošnji energije i troškovima

ViCare aplikacija

Za lako upravljanje

Vitocal 250-A toplotna pumpa u upotrebi u modernizovanoj starijoj zgradi

Veoma pogodan za modernizaciju: Vitocal 250-A

Nova generacija toplotnih pumpi

Pouzdan, kompaktan i ekološki odgovorniji nego ikada – nova, inovativna tehnologija toplotnih pumpi kompanije Viessmann posebno efikasno koristi energiju životne sredine za grejanje i hlađenje. Sa temperaturom polaza do 70 °C, Vitocal 250-A je specijalno razvijen za projekte modernizacije. Postojeći radijatori se mogu nastaviti koristiti. Podno grejanje nije neophodno. Visoka energetska efikasnost, praktična kontrola preko aplikacije, održiv rad i atraktivan dizajn su sve ubedljive karakteristike.

Prednosti Vitocal 250-A

Climate Protect+++ štiti životnu sredinu i klimu

Nove toplotne pumpe u seriji Vitocal 25k koriste prirodno rashladno sredstvo R290 (propan) sa veoma niskim GVP100 (potencijal globalnog zagrevanja) od 0,02.

Oznaka Climate Protect je zasnovana na indikatoru TEVI (ukupni ekvivalentni uticaj zagrevanja), koji identifikuje efikasnost tokom životnog ciklusa uređaja i potencijal globalnog zagrevanja korišćenog rashladnog sredstva

OptiPerform – pouzdan rad sa maksimalnom efikasnošću

Napredne toplotne pumpe kompanije Viessmann rade sa patentiranim hidrauličnim sistemom. Sa Hidro AutoControl®, toplotna pumpa radi pouzdano i sa maksimalnom efikasnošću tokom celog radnog veka. Jedinstveni dizajn ne samo da obezbeđuje da vaš izvođač može mnogo brže da podesi toplotnu pumpu sa OptiPerform-om, a samim tim i isplativiju. Takođe zauzima mnogo manje prostora jer je do 60 procenata manji od uporedivih sistema.

Super tiho – tiho šapatom pri punom i delimičnom opterećenju

Viessmann toplotne pumpe su među najtišima takve vrste zahvaljujući naprednom akustičnom dizajnu+ i uključuju ventilator sa optimizovanim zvukom. U kombinaciji sa inteligentnom kontrolom brzine, značajno smanjuje buku u vazduhu i pri punom i pri delimičnom opterećenju. Kao rezultat toga, spoljašnja jedinica se može instalirati čak iu gusto izgrađenim područjima kao što su terasasto stanovanje ili blizu granice imovine.

Jedan sistem za sve: Viessmann One Base

Viessmann One Base integriše sva rešenja za pametne kuće koja se već koriste, neprimetno i bežično. Može se lako proširiti, na primer Vallbok-om za punjenje električnog automobila. Kao članovi ViShare energetske zajednice, korisnici mogu lako da prate svoju održivu upotrebu električne i toplotne energije preko Viessmann One Base. Operater i ugovorni partner u ViShare Energi Communiti je Energi Market Solutions GmbH.

Viessmann One Base je kompatibilan sa svim dodatnim digitalnim uslugama. Integrisanim uslugama i uređajima se lako može kontrolisati pomoću glasovnih pomoćnika kao što su Amazon Aleka i Google Assistant. Nova platforma je osnova za proširiv energetski sistem otporan na budućnost u svakom domu.

Uvek u najboljim rukama

Sve što je potrebno za komunikaciju sa Viessmann One Base je besplatna aplikacija ViCare; integrisani Viessmann sistem upravljanja energijom radi ostalo. Viessmann One Base se koristi brzo i lako preko aplikacije. Izvođač takođe može daljinski da prati sistem i da odmah ispravi eventualne nepravilnosti elektronskim putem. Ovo eliminiše nepotrebna putovanja i sastanke sa trgovinskim partnerom.

Viessmann One Base čini dom udobnijim, efikasnijim i otpornijim na budućnost.

Udobnost na dodir prsta: jednostavna i praktična kontrola energetskog sistema sa bilo kog mesta.

Viessmann One Base se koristi brzo i lako sa ViCare aplikacijom

Svi Viessmann sistemi i rešenja za pametne kuće na jednoj platformi

Sa Viessmann One Base, čitavim energetskim sistemom se upravlja preko samo jedne aplikacije – jednostavno, pouzdano i brzo. Nova platforma povezuje sve uređaje i elektronske aplikacije u kući u jedno jedinstveno klimatsko i energetsko rešenje. Sa korisnim posledicama: manja potrošnja energije, manji ugljenični otisak i pregled tekućih troškova koji je uvek ažuran. Viessmann One Base čini vaša sopstvena četiri zida pogodna za budućnost prihvatljivu za klimu!

Viessmann One Base povezuje digitalne usluge sa kompletnim energetskim sistemima, uključujući toplotne pumpe, ventilacione sisteme, sisteme za skladištenje energije i fotonaponske sisteme

Pratite aplikaciju ViCare

Uz energetski kokpit u aplikaciji ViCare, korisnici mogu da prate sve tokove energije u svom domu. Alat za analizu pokazuje trenutne i prošle nivoe samodovoljnosti i sopstvene potrošnje.

Energetski kokpit i alat za analizu aplikacije ViCare

Viessmann One Base – mnoge prednosti na prvi pogled

  • Pogodnost: Kontrola energetskog sistema preko aplikacije. Može se povezati ako je potrebno sa drugim uređajima i uslugama kao što su Amazon Aleka, Google Assistant i još mnogo toga.
  • Efikasnost: Platforma povezuje i optimizuje tokove energije za posebno efikasan i stoga isplativ rad.
  • Uveravanje: Izvođač je automatski obavešten o svim nepravilnostima i može preduzeti korektivne mere na mreži pre nego što situacija izmakne kontroli.
  • Održivost: Dugoročna integracija svih potrebnih digitalnih usluga, nadogradnje i proširenja proizvoda, kao što su fotonaponski uređaji sa sistemom za skladištenje energije i Vallbok za e-mobilnost.
ViCare termostatski radijatorski ventili omogućavaju direktnu kontrolu pojedinačnih prostorija putem aplikacije ili glasovne komande, npr. koristeći Amazon Aleka

Detalji o proizvodu

Nazivna snaga grejanja (kV), radna tačka A7/V35 (prema EN 14511)

Tip 251.A10: 7,3 kV | tip 251.A13: 8,1 kV

Koeficijent performansi e (COP) A7/V35

Tip 251.A10: 5.3 | tip 251.A13: 5.2

Energetska efikasnost ƞs*

Energetska efikasnost ƞs pri V35 u %: Tip 251.A10: 197 | tip 251.A13: 181

*Podaci o performansama grejanja u skladu sa Uredbom Komisije (EU) br. 813/2013 pod prosečnim klimatskim uslovima za primenu na niskim temperaturama (V35) i primenu na srednjoj temperaturi (V55)

Klasa energetske efikasnosti, zagrevanje PTV

-

Oblast primene

Samostojeće kuće, projekti modernizacije

Operacija

Kontrolna jedinica toplotne pumpe sa ekranom osetljivim na dodir u boji od 7 inča, moguć rad preko ViCare aplikacije

Zagrevanje PTV

Potreban je dodatni bojler PTV, što rezultira visokim nivoom pogodnosti PTV-a

Dodatne funkcije

Za grejanje/hlađenje prostorija i zagrevanje PTV | Maksimalna temperatura polaza: 70 °C (pri spoljnoj temperaturi do –10 °C) | Monoblok unutrašnja jedinica sa kontrolnom jedinicom toplotne pumpe, visokoefikasna cirkulaciona pumpa za sekundarni krug, 4/3-kraki ventil, sigurnosni sklop | Integralni protočni bojler za grejanje | Integrisani tampon cilindar vode za grejanje i prelivni ventil

Presek proizvoda unutrašnje jedinice sa jednim integralnim krugom grejanja/hlađenja
Presek proizvoda unutrašnje jedinice sa dva integralna kruga grejanja/hlađenja
Presek proizvoda, spoljna jedinica