Partner u blizini
Vitodens 222-F

Kombinovani akumulacioni kondenzacioni kotao na gas

Kombinovani akumulacioni kondenzacioni kotao na gas sa integralnim bojlerom za punjenje sa zapreminom od 100 litara ili bojlerom za potrošnu toplu vodu sa zapreminom od 130 litara sa internim indirektnim grejačem za maksimalni komfor grejanja.

Nominalna snaga grejanja: 2,5 do 25 kW
Bojler za potrošnu toplu vodu: 130 litara
Kontrolni uređaj za sagorevanje Lambda Pro Plus
Spreman za H₂ 20%
Dugotrajan i efikasan

Zahvaljujući izmenjivaču toplote Inox-Radial

Gorionik MatriX-Plus

Sa kontrolnim uređajem za sagorevanje Lambda Pro Plus za konstantno visoko efikasno i čisto sagorevanje

Inovativni koncept rada

Sa ekranom na dodir u nijansama sive od 7 inča ili crno/belim ekranom od 3,5 inča

Za pristup internetu preko integralnog WiFi interfejsa

Za rad i servisiranje preko Viessmann aplikacija

Fluorescent Lightguide (fluorescentni svetlovod)

Fluorescent Lightguide znači da uvek znate ako sve radi pravilno

Spreman za rad sa H₂

Za sigurnu budućnost: sertifikovan za sagorevanje plina sa 20% vodonika (H₂)

Klasa energetske efikasnosti: A

Klasa energetske efikasnosti: A

Save & Smooth (bezbedan i besprekoran rad)

Visok nivo efikasnosti sa svim mešavinama gasa

Hybrid Ready (spreman za hibridan rad)

Modernizujte kondenzacioni kotao sada i jednostavno dodajte obnovljivi izvor energije kasnije

Kombinovani akumulacioni kondenzacioni kotao na gas Vitodens 222-F

Vitodens 222-F: efikasna kondenzaciona tehnologija na gas – inteligentno kombinovana sa visokim komforom potrošne tople vode

Podni kombinovani akumulacioni kondenzacioni kotlovi na gas, koji štede prostor i nude visok komfor potrošne tople vode za promenljive kvalitete vode

Vitodens 222-F inteligentno kombinuje efikasnu kondenzacionu tehnologiju na gas sa visokim komforom potrošne tople vode, jednostavan je za rad, dugotrajan je i digitalan. Kombinovani akumulacioni kondenzacioni kotao na gas je posebno projektovan za modernizaciju sistema grejanja i kao zamena za starije konvencionalne kotlove na gas sa bojlerima ispod njih. Troši veoma malo struje i krajnje je tih zahvaljujući visoko efikasnoj pumpi sa varijabilnom brzinom. Podni uređaj je opremljen izmenjivačem toplote Inox-Radial od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika. Garantuje pouzdanost i konstantno visoku efikasnost kondenzacije. To se takođe odnosi na gorionik MatriX-Plus sa mrežicom od nerđajućeg čelika.

Alternativna rešenja za različite stepene tvrdoće vode

Emajlirani bojler za punjenje sa zapreminom od 100 litara pruža visok nivo komfora potrošne tople vode. Učinak crpljenja se može porediti sa bojlerom za potrošnu toplu vodu od 350 litara, koji je instaliran pored kotla. Bojleru za punjenje se stalno se isporučuje voda zagrejana na zahtevanu temperaturu i zato je odmah dostupna. Senzori osiguravaju ravnomernu temperaturu. Za oblasti sa tvrdom vodom, dostupna je alternativna verzija koja koristi emajlirani bojler za potrošnu toplu vodu sa zapreminom od 130 litara sa internim indirektnim grejačem.

Opremljeni za budućnost

Tehnologija koja omogućava upotrebu mešavine plina/vodonika za grejanje zgrada već je dostupna i na tržištu je u upotrebi u hiljadama slučajeva. U principu, kondenzacioni kotlovi na gas najnovije generacije Vitodens 200 u stanju su da već danas rade sa mešavinama koje sadrže 20 posto vodonika. Stoga su vlasnici kuća i stanova, koji se odluče za ove savremene zidne i kompaktne uređaje, idealno opremljeni za budućnost. Saznajte više o klimatski neutralnom grejanju vodonikom.

Hybrid Ready (spremni za hibridan rad)  Modernizujte kondenzacioni kotao sada i jednostavno dodajte obnovljivi izvor energije kasnije

Viessmann kondenzacioni kotlovi su potpuno spremni za jednostavno dodavanje obnovljivog izvora energije ili integraciju u hibridne sisteme koji se sastoje od toplotne pumpe i solarnog toplotnog sistema. To znači da Viessmann kondenzacioni kotlovi mogu da se koriste za modernizaciju za sigurnu budućnost i kasnije jednostavno nadograde generatorima za obnovljive izvore toplote.

Integrisani spektar rešenja za Vitodens 222-F

Usluge sa dodatom vrednošću, digitalne usluge, konektivnost i platforme

FörderProfi

The Viessmann FörderProfi service streamlines and simplifies the entire subsidies process, from application to payment.

More about FörderProfi

ViCare app

The ViCare app provides intuitive heating control. Green for go – the user can see at a glance in the app whether their heating system is working as it should.

More about the ViCare app

ViGuide app

ViGuide is an app for trade partners. It has numerous functions for monitoring and controlling systems in both detached houses and apartment buildings and provides rapid access to Technical Service.

More about the ViGuide app

Connectivity Inside

Connectivity Inside is the integrated WiFi interface for operating and servicing systems using Viessmann apps.

More about Connectivity Inside

wibutler

wibutler is a manufacturer-independent smart home control centre that connects products from different manufacturers and enables their app-based control and automation.

More about wibutler

Posebne karakteristike Vitodens 222-F

Gorionik MatriX-Plus: srce Vašeg sistema grejanja

Neke od izuzetnih prednosti novog gorionika MatriX-Plus su efikasan rad, nizak nivo buke i niske emisije. Specijalna površina gorionika MatriX od nerđajućeg čelika je otporna na visoke temperature, što osigurava pouzdan učinak i dug radni vek.

Gorionik MatriX-Plus

Lambda Pro Plus: automatski kontrolni uređaj za sagorevanje reže troškove

Automatsko praćenje kvaliteta sagorevanja kompenzuje promenljive kvalitete gasa i produžava intervale inspekcije za dimne gasove na tri godine. To osigurava konstantno visoku efikasnost i štedi troškove za održavanje.

  • Prilagođavanje kvalitetu gasa
  • Konstantno visoka energetska efikasnost
  • Za sigurnu budućnost
  • Niski troškovi održavanja
  • Intervali za inspekciju tri godine

Inox-Radial od nerđajućeg čelika: efikasan i dugotrajan

Nerđajući čelik pravi svu razliku. Srce kotla Vitodens 222-F čini izmenjivač toplote Inox-Radial, koji je od nerđajućeg čelika i otporan na koroziju. Pretvara potrošenu energiju u toplotu veoma efikasno. Gotovo bez gubitaka, sa praktično nepobedivom efikasnošću od 98 posto. Pored toga, pouzdan je zbog posebno dugotrajnog, visokokvalitetnog nerđajućeg čelika.

Izmenjivač toplote Inox-Radial od nerđajućeg čelika

Upravljačka jedinica Vitodens 222-F je jasna i intuitivna

Ekrani na dodir sa prikazom čistog teksta

Kotlom Vitodens 222-F se može upravljati preko ekrana na dodir u nijansama sive od 7 inča (prikazano levo) ili crno/belog ekrana sa displejom od 3,5 inča sa prikazom čistog teksta i grafika (prikazano desno), asistenta za puštanje u rad, indikatora za potrošnju energije i mogućnošću rada preko mobilnog uređaja.

Ekran na dodir u nijansama sive od 7 inča (levo) i crno/beli ekran sa displejom od 3,5 inča sa prikazom čistog teksta i grafika (desno)

Integralni WiFi interfejs: komfor grejanja postaje digitalan

Kotlom Vitodens 222-F se može upravljati jednostavno i intuitivno pametnim telefonom i tabletom preko integralnog WiFi interfejsa, ili direktno preko ekrana na dodir u nijansama sive od 7 inča ili preko standardnog displeja od 3,5 inča. 

Mogućnosti za subvencije

[ŠABLON]

Unesite informacije na temu „Subvencije” ovde, ako su relevantne i raspoložive.

Detalji o proizvodu

Snaga u kW

2,5 do 25 kW

Standardna sezonska efikasnost [prema DIN]

98% (Hs) [gross cv]

Klasa energetske efikasnosti

A

Gorivo

Plin i TNG, sertifikovan za sagorevanje plina sa 20% vodonika (H₂)

Oblast primene

Grejanje na gas u zasebnim kućama, kućama za dve porodice i stanovima | Projekti novogradnje i modernizacije

Rad

Izuzetna lakoća korišćenja preko displeja od 3,5 inča, jedinica za daljinsko upravljanje Vitotrol ili aplikacije ViCare; integralni WiFi interfejs za povezivanje sa internetom.

Grejanje potrošne tople vode

Integralni bojler za punjenje sa zapreminom od 100 litara ili bojler za potrošnu toplu vodu sa zapreminom od 130 litara sa internim indirektnim grejačem

Dodatne karakteristike

Gorionik MatriX-Plus, automatski kontrolni uređaj za sagorevanje Lambda Pro Plus

Poprečni presek proizvoda