Partner u blizini

Vitopend – kompaktni gasni kotao za zidnu montažu

Fotografija: ©sutadimages/Shutterstock.com

Vitopend gasni kotlovi više nisu deo Viessmann asortimana proizvoda. Međutim, pošto su modeli i danas u upotrebi, želimo da vas obavestimo o uslugama kompanije Viessmann i da vam pokažemo alternative za modernizaciju grejanja. Modeli naslednici iz serije Viessmann Vitodens rade još efikasnije i već su spremni za grejanje budućnosti.

Viessmann Vitopend gasni kotlovi na prvi pogled

Gasni kotlovi iz porodice proizvoda Vitopend su kompaktni i nude mogućnost zidne montaže. Ovo ih je učinilo dobrim rešenjem kada je za sistem grejanja bio dostupan samo ograničen prostor. Sa nazivnom toplotnom snagom od 7 do 29 kilovata (kV), uglavnom su ugrađeni u stanove u stambenim zgradama. Asortiman proizvoda obuhvata gasne kotlove bez integrisanog zagrevanja PTV (Vitopend 100 tip VHEA) i gasne kombinovane kotlove (Vitopend 200 tip VHKA). U zavisnosti od instaliranog gorionika, modeli su dizajnirani za rad na otvorenom ili zatvorenom prostoru.

 • Tipovi: WHKA, WH2
 • Tip proizvoda: Gasni kombinovani kotao
 • Nazivna snaga grejanja: 10.5 - 29  kW
 • Dovod vazduha: otvoreni dimnjak i prostorija zaptivena
 • Montaža: Nosač za zidnu montažu
 • Izvori energije: Prirodni gas i TNG
 • Tipovi: WH2A, WH2B, WHKA  
 • Tip proizvoda: Gasni sistemski kotao i gasni kombinovani kotao
 • Nazivna snaga grejanja: 10.5 - 24  kW
 • Dovod vazduha: otvoreni dimnjak i prostorija zaptivena
 • Montaža: Nosač za zidnu montažu
 • Izvori energije: Prirodni gas i TNG

Dokumentacija i brza pomoć sa pitanjima o proizvodu

Iako ih više ne prodaju naši trgovinski partneri, kotlovi Vitopend porodice su i dalje u širokoj upotrebi. Iz tog razloga svu dokumentaciju držimo na raspolaganju čak i nakon zvaničnog završetka serije. Ako tražite uputstvo za upotrebu ili tehnički list za vaš Viessmann Vitopend 200, preporučujemo ViBooks. Možete brzo pronaći pravu dokumentaciju koristeći internu funkciju pretraživanja i opcije filtera.

Modernizacija sa obnovljivim izvorima energije

Svi aktuelni Viessmann gasni kotlovi su opremljeni automatskom kontrolom sagorevanja. Ovo kompenzuje fluktuacije kvaliteta gasa i automatski se prilagođava vrsti gasa. Ovo uključuje prirodni gas i TNG kao i mešavine biogasa. Mogućnost korišćenja gasnih mešavina sa dodatkom do 20 odsto vodonika kao izvora energije čini gasne kotlove spremnim za budućnost grejanja. ViFi interfejs omogućava praktičan i jednostavan rad sa ViCare aplikacijom.

Prilikom zamene starog Viessmann Vitopenda, kombinacija koja koristi obnovljive izvore energije može biti korisna. Oni omogućavaju održivo grejanje i subvencioniše ih država. Jedan primer su Vitosol solarni kolektori, koji se mogu kombinovati sa najnovijim kondenzacionim kotlovima kompanije Viessmann. Oni koriste besplatnu energiju sunca i obezbeđuju grejanje tople vode leti. Takođe su pogodni za rezervno centralno grejanje. Ukoliko je u zimskim mesecima dostupno manje solarne toplotne energije, gasni kotao preuzima pripremu PTV i vode za grejanje.

Viessmann takođe nudi brojna rešenja za potpuni prelazak na obnovljive izvore energije. Ako želite personalizovane savete o tehničkim rešenjima, možete zatražiti stručnu konsultaciju bez obaveza na mreži. Ako imate pitanja o državnim subvencijama, naša ForderProfi služba za subvencije može vam pomoći.

Pouzdan servis za postojeće proizvode

Iako gasni kotlovi Viessmann Vitopend više nisu deo trenutnog asortimana proizvoda, sve prateće usluge su i dalje dostupne. Na primer, ako su vam potrebni rezervni delovi za vaš Vitopend 200, ili ako je neki od modela dao poruku o grešci, kontaktirajte naše pouzdane lokalne partnere. Ovo se odnosi i na održavanje starih i novih sistema grejanja. Prednosti dugoročnih ugovora o održavanju:

 • Dizajn ugovora po meri
 • Povoljni uslovi
 • Nema godišnjeg poređenja cena