Udobno upravljanje svojim grejanjem pomoću aplikacije Viessmann ViCare

Ušteda energije, komfor i sigurnost

Viessmann aplikacija ViCare nudi nove mogućnosti za upravljanje grejanjem preko interneta. Zahvaljujući jednostavnom interfejsu Viessmann aplikacije ViCare moguće je intuitivno upravljanje grejanjem.

Automatska ušteda energije

Sistem je koncipiran da kontroliše krug grejanja. Funkcijom prevlačenja bira se željena temperatura prostora, a pritiskom prsta menjaju se režimi rada od normalnog do režima žurke ("Ostajem duže kod kuće").

Kada izlazite iz kuće ("Na putu") dovoljna je jedna naredba da bi se sistem grejanja podesio na nisku temperaturu i time štedeo energiju. Ukoliko želite da programirate različita vremena uključivanja za svaki dan, na raspolaganju Vam stoji funkcija asistenta.

Na odvojenoj površini na početnom ekranu prikazani su i brojni saveti za uštedu energije i nakon jednog klika kretanje temperature tokom prethodnih dana.

Status sistema uvek je dostupan

Korisnik odmah vidi da li je kod sistema grejanja sve u zelenoj zoni. Žuto polje obaveštava da je potreban servis, a prilikom uključivanja crvenog svetla automatski se uspostavlja kontakt sa specijalizovanim serviserom.

Za ovo je potrebno odobrenje servisa od strane operatera sistema – ono se može dodeliti putem dva klika u aplikaciji. Nakon toga se uspostavlja veza sa softverom specijalizovanog partnera i on može videti sistemske podatke kako bi mogao brzo i efikasno da podrži svog klijenta.

Vicare-App.png

Download

Aplikacija ViCare se može koristiti u kombinaciji sa Viessmann sistemom za grejanje, koje može da se poveže sa internetom, ili u kombinaciji sa WLAN-Modul Vitoconnect 100. Dobićete je kod Vašeg specijalizovanog centra za grejanje.

Koristite dole navedene prednosti uz ViCare aplikaciju


Sicherheit.png

1. prednost: Sigurnost

Toplota u osećaj sigurnosti

●  Utvrdite na prvi pogled da li je sve u zelenoj zoni
●  Budite obavešteni o predstojećem održavanju
●  Adresa unetog specijalizovanog centra za direktan pristup

Kosten-sparen.png

2. prednost: Ušteda troškova

Jednostavno podesite ugodnu temperaturu – štedite novac dok ste odsutni od kuće

●  Jednostavno i udobno upravljanje sistemom za grejanje
●  Definišite dnevni raspored i automatski uštedite troškove energije
●  Podesite osnovne funkcije pritiskom na taster pametnog telefona

Rundum-sorglos.png

3. prednost: Nemate brige

Direktna linija sa specijalizovanim centrom – za svaki slučaj

●  Jednostavno unošenje kontaktnih podataka specijalizovanog centra
●  Brza i efikasna pomoć – specijalizovani centar ima sve važne informacije
●  Bezbednosni paket za sigurnost i održavanje

Vitoconnect_Anschluesse.png

Koristite Vitoconnect internet interfejs

Vitoconnect je veza između kotla i ViCare-a. Ne samo da je kompatibilan sa Viessmann sistemima grejanja, već je dostupan za mnoge postojeće uređaje. Priključuje se direktno preko kabla. Adapter za napajanje spada u standardnu isporuku. Pribor veličine samo deset puta deset centimetara namenjen je za montiranje na zid.

Koristeći Plug & Play modul se povezuje sa internetom i registruje. Sve što treba da uradite je skeniranje priloženog IP koda pom oću pametnog telefona. Kao rezultat, instalacija i puštanje u pogon obavljaju se najčešće za nekoliko minuta.

U Vitoconnect 100 implementiran je sveobuhvatni sigurnosni koncept, koji je uspešno položio VDE ispit za informatičku sigurnost pametne kuće (Smart Home).

ViCare takođe reguliše postojeće Viessmann sisteme grejanja

Većina Viessmann sistema grejanja na gas i naftu instaliranih od 2004. godine, toplotnih pumpi od 2006 godine kao i sistema grejanja na čvrsta goriva od 2016. godine omogućava jednostavno i lako upravljanje preko ViCare-a.

Vitoconnect-Vitoguide.png

Zahtevi sistema za ViCare App

ViCare koristi internet interfejs Vitoconnect 100 za kontrolu kotla. Nakon odobrenja od strane operatera sistema, specijalizovani partner preko Vitoguide-a ima uvid u postrojenje svog klijenta.

Preduslovi

  • Fletrejt internet pristup (iznos koji ne zavisi od vremena i protoka internet saobraćaja)
  • Pametne telefone sa Apple iOS ili Google Android (za tačnu verziju pogledajte odgovarajuću prodavnicu)
  • Viessmann internet interfejs Vitoconnect 100, tip OPTO 1
  • Od 2004. Viessmann je instalirao gasne i naftne grejne sisteme kao i grejne pumpe od 2010. i grejne sisteme na čvrsta goriva od 2016. Deteljne informacije o kompatibilnosti možete dobiti od Vašeg specijalizovanog partnera.