Međusobno usklađeno: sistemska tehnika

„Celina je više od zbira njenih delova.“ Shodno ovoj izreci Viessmann ne nudi samo pojedinačne komponente grejanja koje ispunjavaju visoke Viessmann standarde po pitanju kvaliteta, pouzdanosti i efikasnosti.

Svi proizvodi su višestruko povezani u usklađeni kompletni sistem u kome svi delovi međusobno odgovaraju jedan drugom, jer samo perfektni sklad sistemski ugrađenih komponenti iskorišćava potpuni potencijal inovativne vrhunske tehnike.

Viessmann sistemska tehnika obuhvata sve što podrazumeva pouzdano i ekonomično grejanje: Vitotronic regulaciju sa bežičnim daljinskim upravljačem, učinkoviti Vitocell bojler koji omogućava komfor tople vode, kao i kvalitetne solarne uređaje za ekonomičnu podršku grejanju.


Jedinstvena regulacija od 1,5 do 2000 kW

Kako rastu zahtevi za efikasnim, multivalentnim i lako upravljivim sistemima grejanja, tako regulacija postaje sve važnija: zbog toga Viessmann svojim uređajem Vitotronic 200/300 nudi regulacioni program za sve male kotlove, zidne uređaje, srednje kotlove i toplotne pumpe.

Upravljanje vođeno menijem

Upravljanje vođeno menijem je jednostavno i intuitivno. Tome doprinose standardni komandni elementi, veliki, dobro osvetljen grafički ekran sa jasnim prikazom teksta u više redova, kontrastni crno-beli prikaz i kontekstualna funkcija pomoći preko tastera „?“. Posebne funkcije, kao što su krivulja grejanja, solarni prinos i vreme uključivanja i isključivanja prikazuju se u grafičkom obliku.

Vitodens300-W_1397-9_A4.indd
Touch-Display.png

Petoinčni ekran na dodir u boji Vitotronic 200 (HO2B) za Vitodens 300-W, Vitodens 333-F i Vitodens  343-F

Proverena digitalna regulacija Vitotronic 200 dobila je dodatne funkcije za Vitodens uređaje iz serije 300. Ova serija već sadrži internet. Posebno se ističe petoinčni ekran u boji.

Ukoliko želite, preuzmite simulaciju (EXE) na svoj računar i uverite se kako funkcioniše ekran na dodir."live".

Daljinski upravljači

Daljinski upravljači novog regulacionog programa Vitotronic su zbog svog atraktivnog dizajna i belog kućišta visokog sjaja prikladni za korišćenje u stambenom prostoru.

Zahvaljujući jedinstvenoj filozofiji nove Vitotronic regulacije, rukovanje je jednostavno i intuitivno, i u svakom trenutku garantuje brzi pregled grejanja.

fernbedienungen.jpg
Vitocomfort_200.jpg

Kućna automatizacija

Vitocomfort 200 - Smart Home sistem

Od grejanja, preko ventilacije, do rasvete: sistem pametne kuće Vitocomfort 200 osigurava smart heating (pametno grejanje) i smart energy (pametnu energiju) u jednom, i može se brzo i jednostavno instalirati, bez obzira da li u novogradnji ili kod modernizacije.

Viessmann aplikacije

Danas se svakodnevni život više ne može zamisliti bez pametnih telefona i aplikacija. Viessmann svojim partnerima i krajnjim korisnicima nudi čitav niz ovih korisnih programa.

vitotrol-app.jpg
daten-kommunikation.jpg

Prenos podataka

Viessmann TeleControl program nudi inteligentna rešenja za digitalnu komunikaciju sa grejnim sistemima i kućnom tehnikom - svejedno da li je u pitanju vikendica, pomoćna zgrada ili velika stambena jedinica.

To važi za sve raspoložive sisteme: kondenzacione uređaje na ulje ili gas, srednje i velike kotlove na ulje i gas, termičke solarne instalacije, kotlove na pelet i toplotne pumpe.

Uređaji za pripremu tople vode

U programu Vitocell bojlera pronaći ćete upravo onaj bojler koji odgovara vašim zahtevima. U zavisnosti od potrebe za toplom vodom i mogućnostima za instalaciju možete odabrati bojler koji se postavlja pored ili ispod uređaja za pripremu tople vode.

Higijensko snabdevanje toplom vodom

Unutrašja površina bojlera u velikoj meri odlučuje o higijeni zagrevanja pitke vode. Viessmann se stoga oslanja na dva koncepta kvaliteta: na završni sloj od emajla Ceraprotect za sigurnu i trajnu zaštitu od korozije u seriji Vitocell 100 i na nerđajući oplemenjeni čelik za najviše higijenske zahteve u seriji Vitocell 300.

warmwasserspeicher.jpg
solaranlage.jpg

Toplotna energija sunca i fotonaponski sistemi

Koristite besplatnu energiju sunca: ovde ćete saznati više o našim solarnim uređajima za zagrevanje pitke vode, podršku grijanju i proizvodnju struje.

Izmenjivači toplote

 • za zagrevanje vode u bazenima

 • za predajne stanice za grejanje,
  za razdvajanje sistema u postrojenjima sa podnim grejanjem,
  za zagrevanje pitke vode i solarne uređaje

 • za proizvodnju toplote za grejanje u kombinaciji sa parnim grejanjem

waermetauscher.jpg
frischwasser-module.jpg

Moduli sveže vode

Moduli sveže vode služe za komforno i higijensko zagrevanje pitke vode prema principu protočnog bojlera. Za razliku od konvencionalnog bojlera, ovde se voda ne koristi za akumuliranje energije, već se pomoću učinkovitog izmenjivača toplote zagreva tek u slučaju potrebe. Energija za zagrevanje tople vode dolazi iz akumulacionog bojlera koji se može zagrevati različitim sistemima – solarnim sistemima, isto kao i kotlovima na čvrsto gorivo, konvencionalnim kotlovima na ulje/gas, toplotnim pumpama ili drugim sistemima.

Vitoset rezervoari za lož-ulje za sve potrebe

Vitoset rezervoari različitih veličina u zavisnosti od proizvoda dostupni su za sve potrebe i imaju dozvolu za skladištenje do 5000 l lož-ulja u prostorijama s ložištem. Prema propisima, za veće količine su potrebne posebne prostorije za skladištenje. Vitoset rezervoari za lož-ulje se mogu instalirati u blokovima s kapacitetom do 25000 litara lož-ulja. Oni su sigurno rešenje za novogradnju, proširenje ili adaptaciju, i to u svakom slučaju – za jednoporodične ili višeporodične kuće, za stambene jedinice ili poslovne objekte.

Heizoeltanks.jpg
heizkoerper.jpg

Radijatori

Važan sastavni deo Vitoset programa pribora je široka paleta radijatora. Od povoljnog kompaktnog radijatora sa ventilom, kompaktnog radijatora i radijatora sa srednjim priključkom, preko pločastih radijatora usmerenih na dizajn, sve do praktičnih radijatora za kupatilo i posebno učinkovitih niskotemperaturnih radijatora.

Naravno, sve komponente Viessmann obimnog programa radijatora i pribora odlikuju se visokim kvalitetom i svakoj zgradi daju posebnu notu, svejedno da li se radi o stambenom ili poslovnom objektu. Upotreba visokokvalitetnih, ispitanih materijala i njihova visokokvalitetna obrada garantuju da se svako rešenje može realizovati efikasno i pouzdano.

Vitoset – kompletna dodatna oprema

Vitoset programom dobijate sve komponente potrebne za kompletno opremanje kuće tehnikom grejanja. Prednost: sve međusobno odgovara i sve se samo jednim sistemom može realizovati prema Vašim individualnim željama. Pri tom se Vaše ideje mogu brzo i sigurno pretvoriti u stvarnost, jer svi delovi stoje na raspolaganju Vašem Viessmann stručnom partneru brzo i direktno, i oni su najboljeg kvaliteta.

Ono što povezuje sve komponente Viessmann obimnog programa dodatnog pribora jeste upotreba visokokvalitetnih, ispitanih materijala i savršena obrada - na taj način je zagarantovano da ćete zaista dobiti sigurno i pouzdano rešenje.

Vitoset – inovativna tehnologija kod koje su sve komponente savršeno usklađene. Pitajte Viessmann stručnog partnera u Vašoj blizini - rado će vas posavetovati o velikom broju mogućih primena Vitoseta.
 

Skladištenje goriva

 • Rezervoari lož-ulja, 620 do 1500 litara
 • Pribor za rezervoare lož-ulja
 • Filter za ulje
 • Skladištenje peleta

Proizvodnja toplote

 • Membranske ekspanzione posude za zatvorena grejanja, boja: Vito srebrna, posude od 25 do 140 litara i u čisto beloj boji (RAL 9010)
 • Elementi za zatvaranje, sigurnosni ventili, ventilacija
 • Mali uređaji za omekšavanje vode
 • Sistemi dimnih gasova od oplemenjenog čelika, sa jednim i dva zida

Priprema tople vode

 • Filter za pitku vodu
 • Ekspanzione posude za instalaciju pitke vode
 • Uređaji za omekšavanje vode
 • Cirkulaciona pumpa
 • Membranski sigurnosni ventili za zatvorene uređaje za pripremu tople vode
 • Moduli sveže vode za pripremu tople vode prema principu protočnog bojlera

Raspodela toplote

 • Elementi za zatvaranje, nepovratni ventili
 • Hidrauličke skretnice
 • Mešalice za grejanje
 • Cirkulacione pumpe
 • Akumulacioni bojler za toplu vodu

Predaja toplote

 • Univerzalni i pločasti radijatori, radijatori za kupatilo, kao i specifičan pribor
 • Pribor za radijatore
 • Sistemi podnog grejanja
vitoset.jpg