Split toplotne pumpe Vitocal 100-S: cenom atraktivni proizvođač energije s poznatim visokim Viessmann kvalitetom i efikasnosti.

 

Profitirajete od ovih prednosti

  • Pouzdana toplotna pumpa po povoljnoj ceni
  • Fleksibilna montaža spoljašnje jedinice (samostojeća, zidna montaža)
  • Reverziblna izvedba omogućuje grejanje i hlađenje (Izvedba AC)
  • Jednostavna za upravljanje Vitotronic regulacija s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom
  • Optimizirano korišćenje sopstvene proizvedene struje iz fotonaponskog sistema
  • Razred energetske efikasnosti*: A++ / A+
*Razred energetske efiksanosti prema EU-odredbi Nr. 811/2013 za grejanje, prosečni klimatski uslovi – Niskotemperaturno (35 °C) / Primena u području srednjih temperatura (55 °C)
Split Voda/Vazduh toplotna pumpa Vitocal 100S

Split toplotna pumpa vazduh/voda Vitocal 100-S sastoji se od dve odvojene jedinice: spoljašnja jedinica crpi toplotu iz okolnog vazduha i prenosi preko isparivača na rashladni medij koji se zatim zagreva na potrebnu temperaturu za sistem grejanja pomoću kompresora. Toplota se zatim odvodi putem jednog voda do unutrašnje jedinice u kojoj se preko kondenzatora prenosi na sistem grejanja.

Unutrašnja jedinica je već fabrički opremljena sa hidrauličkim komponentama kao što su trokraki preklopni ventil, sekundarna pumpa i regulacija toplotne pumpe.

Split izvedba za fleksibilnu montažu na malom prostoru

Svojim kompaktnim dimenzijama unutrašnja jedinica se može ugraditi u svaki podrum ili prostor u kući. Fabrički je jedinica već opremljena sa svim potrebnim komponentama. Spoljašnja jedinica se može postaviti na spoljni zid kuće ili takođe slobodno u spoljnjem prostoru.

Funkcionalna opremljenost za različite zahteve

Vitocal 100-S dolazi u nekoliko izvedbi za različite zahteve. Prva opcija je toplotna pumpa samo sa funkcijom grejanja za grejanje prostora i zagrevanje tople vode. Druga izvedba dolazi s funkcijom hlađenja „active cooling“ za ugodno temperiranje prostora u letnjim mjesecima i sa ugrađenim protočnim grejačem vode za grejanje.

Tehnika koja štedi struju – za rad sa strujom iz sopstvene proizvodnje

Električne komponente posebno su štedljive u radu. Visokoefikasna cirkulaciona pumpa za sekundarni krug dolazi serijski. U radu delimičnog opterećenja kompresor se tačno prilagođava trenutnim potrebama za toplotom i održava željenu temperaturu za grejanje odn. hlađenje kao i toplu vodu. U kombinaciji s fotonaponskom instalacijom može se koristiti sopstvena proizvedena struja za rad toplotne pumpe.

Komforno upravljanje putem interneta

S opcionalno nabavljivim WLAN-modulom Vitoconnect 100 split toplotnom pumpom vazduh/voda može se upravljati preko interneta. Posredstvom besplatne aplikacije Vitotrol App mnoge funkcije kao podešavanje temperature ili party pogon mogu se jednostavno podešavati preko pametnog telefona.

Idealno za bivalentni pogon

Kod modernizacije split toplotnih pumpi je idealno rešenje za efikasan bivalentni pogon. U tom slučaju postojeća instalacija ostaje za pokrivanje vršnih opterećenja tokom iznimno hladnih perioda.

Presek unutrašnje jedinice

Pregled

Nominalna toplotna snaga (kW)
3,2 do 16,7 kW
COP kod pogona za grijanje
4,4 do 4,8 (Vazduh 7 °C/Voda 35 °C) i 3,3 do 3,5 (Vazduh 2 °C/Voda 35 °C)
Razred energetske efikasnosti
energieeffizienklasse.png
Razred energetske efikasnosti*: A++ / A+ | *prema EU-odredbi Nr. 811/2013 grejanje, prosečni klimatski uslovi, niskotemperaturno (35 °C) / primena u srednjim temperaturama (55 °C)
Područje primene
icon-wohngebaeude.png
Porodične kuće, novogradnja i modernizacija, bivalentni sistemi
Upravljanje
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regulacija s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom, moguće upravljanje premo Vitotrol App
Spremnik tople vode
Potreban dodatni spremnik tople vode za povećanje komfora tople vode.
Ostale karakteristike
Fleksibilna montaža spoljašnje jedinice (stojeća, zidna). Komforna zahvaljujući reverzibilnoj izvedbi, koja omogućuje grejanje i hlađenje.
Produktschnitt Split Luft/Wasser-Wärmepumpe Vitocal 100-S