Split toplotna pumpa Vitocal 111-S je cenom atraktivni generator toplote sa poznatim visokim Viessmann kvalitetom i efikasnošću

Profitirajte od ovih prednosti

 • Niski operativni troškovi zahvaljujući visokoj COP vrednosti (COP = Coefficient of Performance) prema EN 14511: do 4,7 (vazduh 7 °C/voda 35 °C) te do 3,9 (vazduh 2 °C/voda 35 °C)
 • Visoka COP-vrednost za pitku vodu (Vitocal 111-S) veća od 3 prema EN 16147
 • Regulacija učinka i DC-inverter za visoku efikasnost u radu delimičnog opterećenja
 • Unutrašnje jedinice s visokoefikasnom cirkilacionom pumpom, izmjenjivačem toplote, trokrakim preklopnim ventilom, sigurnosnom grupom, membranskom ekspanzionom posudom i regulacijom te rezervoarom od 220 litara za zagrevanje vode
 • Za upravljanje jednostavna regulacija Vitotronic s jasnim tekstualnim i grafičkim prikazom
 • Mogućnost regulacije Viessmann uređaja za ventilaciju
 • Zahvaljujući interfejsu Vitoconnect (dodatna oprema) i aplikaciji ViCare, uređajima se može upravljati preko interneta
 • Reverzibilna izvedba omogućuje grejanje i hlađenje (Izvedba AC)
 • Pripremljeno za korišćenje sopstvene struje iz fotonaponskog sistema
 • Razred energetske efikasnosti*: A++/A+
 • Razred energetske efikasnosti zagrevanja pitke vode: A
*Razred energetske efikasnosti prema EU-uredbi Nr. 811/2013 grejanje, prosečni klimatski uslovi – primena niskotemperaturna (35 °C) / srednjetemperaturna (55 °C)
Split toplotna pumpa Vitocal 111-S

Split toplotna pumpa vazduh/voda Vitocal 111-S

Split toplotne pumpe vazduh/voda Vitocal 100-S i Vitocal 111-S sastoje se od dve odvojene jedinice: spoljašnja jedinica crpi toplotu iz okolnog vazduha i prenosi preko isparivača na rashladni medij koji se zatim pomoću kompresora zagreva na temperaturu potrebnu za sistem grejanja.

Toplota se zatim putem cevovoda odvodi do unutrašnje jedinice u kojoj se preko kondenzatora prenosi na system grejanja. Unutrašnja jedinica je fabrički opremljena sa hidrauličkim komponentama kao što su trokraki preklopni ventil, sekundarna pumpa i regulacija toplotne pumpe.

Split izvedba za fleksibilnu montažu na malom prostoru

Svojim kompaktnim dimenzijama unutrašnje se jedinice mogu ugraditi u svaki podrum ili prostor u kući. Jedinica je fabrički već opremljena sa svim potrebnim komponentama. Toplotna pumpa Vitocal 111-S raspolaže i sa integrisanim rezervoarom za zagrevanje vode od 220 litara. Spoljašnja jedinica se može postaviti na spoljnji zid kuće ili takođe slobodno u spoljašnjem prostoru. 

Funkcionalna oprema za mnoge zahteve

Vitocal 100-S/111-S dolazi u nekoliko izvedbi za različite zahteve: kao uobičajena toplotna pumpa za grejanje prostora i zagrevanje pitke vode, ali i s funkcijom hlađenja „active cooling“ za ugodno temperiranje prostorija tokom letnih mjeseci.

Tehnika koja štedi struju - za rad sa strujom iz sopstvene proizvodnje

Električne komponente posebno su štedljive u radu. Visokoefikasna cirkulaciona pumpa za sekundarni krug dolazi serijski. U radu delimičnog opterećenja kompresor se tačno prilagođava trenutnim potrebama za toplotom i održava željenu temperaturu za grejanje odn. hlađenje kao i toplu vodu. U kombinaciji s fotonaponskom instalacijom može se koristiti struja iz sopstvene proizvodnje za rad toplotnih pumpi.

Komforno upravljanje putem interneta

S opcionalnim internetskim interfejsom Vitoconnect toplotnim pumpama vazduh/voda Vitocal 111-S može se upravljati preko interneta. Pomoću besplatne aplikacije ViCare mnogim se funkcijama, poput npr. regulacije temperature ili party pogon jednostavno može upravljati preko pametnog telefona.

 

Vitocom 100 omogućuje vezu s internetom

Za povezivanje toplotne pumpe sa internetom potreban je uređaj Vitocom 100 (tip LAN1). Modul se povezuje s Vitodata serverom, a putem besplatne aplikacije Vitotrol App jednostavno se pristupa regulaciji uređaja za grejanje.

Vitoconnect 100

Presek proizvoda

Pregled

Nominalna toplotna snaga(kW)
3,2 do 16,7 kW
COP pri radu grejanja
do 4,7 (Zrak 7 °C/Voda 35 °C) i do 3,9 (Zrak 2 °C/Voda 35 °C)
Razred energetske efikasnosti prema EU-uredbi Nr. 811/2013 grejanje, prosečni klimatski uslovi – primena niskotemperaturna (35 °C) / srednjetemperaturna (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A+
Razred energetske efikasnosti pripreme potrošne tople vode
A
Područje primene
icon-wohngebaeude.png
Porodične kuće, novogradnja i modernizacija, bivalentni sistemi
Upravljanje
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regulacija s jasnim tekstulanim i grafičkim prikazom, upravljanje putem ViCare App moguće
Priprema potrošne tople vode
Integrisan 220 litarski rezervoar tople vode
Ostale karakteristike
Fleksiblna montaža spoljašnje jedinice (samostalno stojeća, zidna). Komforna zahvaljujući reverzibilnoj izvedbi, omogućuje grejanje i hlađenje.
Presek toplotne pumope Viessmann Vitocal 111-S