Partner u blizini
Vitocal 150-A

Toplotna pumpa vazduh-voda

Toplotna pumpa vazduh-vazduh u monoblok verziji

Nominalna snaga grejanja: 2,6 do 14,9 kW
Visoka energetska efikasnost
Održiv rad
Funkcija hlađenja

Toplotne pumpe odgovorne prema životnoj sredini – saznajte više o različitim verzijama i prednostima!

Saznajte više sada
Nominalna snaga grejanja

2,6 do 14,9 kW

Veoma je pogodna za modernizaciju

Sa temperaturom polaznog voda od 70 °C (pri spoljašnjoj temperaturi do -10 °C)

Climate Protect +++

Prirodno rashladno sredstvo R290 (propan) sa posebno niskim GWP100 (potencijal za globalno zagrevanje) od 0,02

OptiPerform

Pouzdan rad uz visoku efikasnost

Service Link

Garantovano brže vreme reakcije ako se zatraži servisiranje

Niski tekući troškovi zbog visoke efikasnosti

COP (koeficijent učinka) prema EN 14511: do 5,0 (na A7/W35)

Zahteva 60% manje prostora

U poređenju sa uporedivim modelima

Funkcija hlađenja

Grejanje i hlađenje u jednom uređaju

Integrisan sistem za upravljanje energijom

Osigurava transparentnost kod potrošnje energije i troškova

Jednostavno upravljanje preko aplikacije ViCare

Jednostavno upravljanje preko aplikacije ViCare

Spoljašnja jedinica toplotne pumpe vazduh-voda Vitocal 150-A

Veoma pogodna za modernizaciju: Vitocal 150-A

Nova generacija toplotnih pumpi

Pouzdane, kompaktne i odgovornije prema životnoj sredini nego ikad – nova, inovativna Viessmann tehnologija toplotnih pumpi posebno efikasno iskorišćava energiju iz životne sredine za grejanje i hlađenje. Vitocal 150-A ima temperaturu polaznog voda do 70 °C i specijalno je razvijen za projekte modernizacije. Postojeći radijatori se mogu koristiti i dalje. Podno grejanje nije ključno. Visoka energetska efikasnost, praktično upravljanje preko aplikacije, održiv rad i atraktivan dizajn su sve karakteristike koje prave razliku.

Integrisani spektar rešenja kompanije Viessmann za Vitocal 150-A

Usluge sa dodatom vrednošću, digitalne usluge, konektivnost i platforme

ViShare

Smart electricity tariffs for your home. Flexible, green and 100% renewable. The electricity tariffs are set by Energy Market Solutions GmbH (EMS) – the contractual partner in the ViShare Energy Community and a Viessmann Group subsidiary.

More about ViShare

FörderProfi

The Viessmann FörderProfi service streamlines and simplifies the entire subsidies process, from application to payment.

More about FörderProfi

ViCare app

The ViCare app provides intuitive heating control. Green for go – the user can see at a glance in the app whether their heating system is working as it should.

More about the ViCare app

ViGuide app

ViGuide is an app for trade partners. It has numerous functions for monitoring and controlling systems in both detached houses and apartment buildings and provides rapid access to Technical Service.

More about the ViGuide app

wibutler

wibutler is a manufacturer-independent smart home control centre that connects products from different manufacturers and enables their app-based control and automation.

More about wibutler

Connectivity Inside

Connectivity Inside is the integrated WiFi interface for operating and servicing systems using Viessmann apps.

More about Connectivity Inside

Prednosti Vitocal 150-A

Climate Protect+++ štiti životnu sredinu i klimu

Nove toplotne pumpe u seriji Vitocal 15x koriste prirodno rashladno sredstvo R290 (propan) sa veoma niskim GWP100 (potencijal za globalno zagrevanje) od 0,02.

Oznaka „Climate Protect” se zasniva na TEWI indikatoru (total equivalent warming impact = ukupni ekvivalentni uticaj zagrevanja), koji identifikuje efikasnost životnog ciklusa uređaja i potencijal za globalno zagrevanje kod korišćenog rashladnog sredstva.

OptiPerform – pouzdan rad sa maksimalnom efikasnošću

Napredne Viessmann toplotne pumpe rade sa patentiranim hidrauličnim sistemom. Zahvaljujući Hydro AutoControl®, toplotna pumpa radi pouzdano i sa maksimalnom efikasnošću tokom svog celokupnog radnog veka. S jedne strane, jedinstvena konstrukcija omogućava Vašem instalateru da podesi toplotnu pumpu sa OptiPerform mnogo brže, a time i isplativije. S druge strane, takođe zauzima mnogo manje mesta zato što je do 60 posto manja od sličnih sistema.

Service Link – brza vremena reakcije za servisiranje

Toplotne pumpe sa funkcijom „Service Link” koriste bežičnu tehnologiju da automatski obaveste distributera o svim mogućim greškama. Potpuno besplatno. To eliminiše nepotrebna putovanja, jer je servisiranje sa centralnog mesta brže rešenje. Štedi vreme i novac.

Jedan sistem za sve: Viessmann One Base

Platforma besprekorno i bežično integriše sva Smart Home rešenja koja su već u upotrebi. Može se lako proširiti, na primer sa Wallbox za punjenje električnog vozila. Kao članovi ViShare Energy Community, korisnici mogu lako pratiti svoje održivo korišćenje električne energije i toplote preko Viessmann One Base. Operater i ugovorni partner u ViShare Energy Community je Energy Market Solutions GmbH (EMS), podružnica Viessmann grupe.

Viessmann One Base je kompatibilan sa svim dodatnim digitalnim uslugama. Integrisanim uslugama i uređajima se može lako upravljati glasovnim asistentima kao što su Amazon Alexa i Google Assistant. Nova platforma je osnova za energetski sistem u svakom domu, koji se može proširiti i pruža sigurnu budućnost.

Uvek u najboljim rukama

Za komunikaciju sa Viessmann One Base potrebna je samo besplatna aplikacija ViCare; integrisani Viessmann sistem za upravljanje energijom radi sve ostalo. Viessmann One Base radi brzo i jednostavno preko aplikacije. Takođe, instalater ima mogućnost da prati sistem na daljinu i ispravi moguće neispravnosti odmah pomoću elektronskih sredstava. To eliminiše nepotrebna putovanja i sastanke sa distributerom.

Viessmann One Base povećava komfor i efikasnost Vašeg doma i čini ga sigurnim za budućnost.

Komfor na dodir prsta: jednostavno i praktično upravljanje energetskim sistemom sa bilo kog mesta.

Viessmann One Base se koristi brzo i jednostavno pomoću aplikacije ViCare

Svi Viessmann sistemi i Smart Home rešenja na jednoj platformi

Viessmann One Base omogućava da se celokupnim energetskim sistemom upravlja preko samo jedne aplikacije – jednostavno, pouzdano i brzo. Nova platforma povezuje sve uređaje i elektronske aplikacije u domu u jedinstveno rešenje za klimatizaciju i energiju. To donosi sledeće koristi: niža potrošnja energije, manji karbonski otisak i uvek ažurni pregled tekućih troškova. Viessmann One Base čini Vaša četiri zida spremnim za budućnost povoljnu za klimu!

Viessmann One Base umrežava digitalne usluge sa kompletnim energetskim sistemom, uključujući toplotne pumpe, sisteme ventilacije, jedinice za skladištenje struje i fotonaponske sisteme.

Praćenje tokova energije pomoću aplikacije ViCare

Energetski kokpit u aplikaciji ViCare omogućava korisnicima da prate sve tokove energije u svom domu. Alat za analizu pokazuje trenutne i prošle nivoe samodovoljnosti i sopstvene potrošnje.

Energetski kokpit i alat za analizu kod aplikacije ViCare

Viessmann One Base – pregled brojnih prednosti

  • Komfor: upravljanje energetskim sistemom preko aplikacije. Ako je potrebno, može se povezati sa drugim uređajima i uslugama kao što su Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant i više.
  • Efikasnost: Platforma povezuje i optimizuje tokove energije za posebno efikasan, a time i isplativ rad.
  • Potpuna sigurnost: Instalater dobija automatsko obaveštenje o bilo kakvim nepravilnostima i može preduzeti mere za otklanjanje onlajn pre nego što situacija izmakne kontroli.
  • Održivost: Dugoročna integracija svih zahtevanih digitalnih usluga, nadogradnji i proširenja proizvoda, kao što je fotonaponski sistem sa jedinicom za skladištenje struje i zidnim punjačem Wallbox za e-mobilnost.
ViCare termostatski ventili za radijator omogućavaju direktno upravljanje pojedinačnim prostorijama preko aplikacije ili glasovnih komandi, npr. upotrebom Amazon Alexa.

Mogućnosti za subvencije

[ŠABLON]

Unesite informacije na temu „Subvencije” ovde, ako su relevantne i raspoložive.

Detalji o proizvodu

Nominalna snaga grejanja (kW), radna tačka A7/W35 (prema EN 14511)

Tip 150.A10: 7,3 kW | tip 150.A13: 8,1 kW | tip 150.A16: 9,1 kW

Koeficijent učinka ε (COP) A7/W35

Tip 150.A10: 5,0 | tip 150.A13: 4,9 | tip 150.A16: 4,9

Energetska efikasnost ƞs*

Energetska efikasnost ƞs za W35 u %: Tip 150.A10: 190 | tip 150.A13: 178 | tip 150.A16: 178

*Podaci o učinku grejanja su u skladu sa Direktivom Komisije (EU) br. 813/2013 pod prosečnim klimatskim uslovima za oblasti primene za niske temperature (W35) i oblasti primene za srednje temperature (W55)

Klasa energetske efikasnosti, grejanje potrošne tople vode

-

Oblast primene

Zasebne kuće, projekti modernizacije

Rad

Upravljačka jedinica toplotne pumpe sa ekranom na dodir u boji od 7 inča, moguće je upravljanje preko aplikacije ViCare

Grejanje potrošne tople vode

Potreban je dodatni bojler za potrošnu toplu vodu, što pruža visok nivo komfora potrošne tople vode.

Dodatne karakteristike

Za grejanje/hlađenje prostorija i grejanje potrošne tople vode | Maksimalna temperatura polaznog voda: 70 °C (pri spoljašnjoj temperaturi do -10 °C) | Monoblok unutrašnja jedinica sa upravljačkom jedinicom toplotne pumpe, visoko efikasna cirkulaciona pumpa za sekundarni krug, 4/3-smerni ventil, sigurnosni sklop | Integralni protočni bojler za vodu za grejanje | Integralni akumulacioni bojleri za vodu za grejanje i prelivni ventil

Poprečni presek proizvoda, unutrašnja jedinica
Poprečni presek proizvoda, spoljašnja jedinica